Zavřít reklamu

OS X Yosemite iconHandoff a Continuity jsou praktické funkce, které jsou součástí iOS a OS X Yosemite. Tyto dva systémy propojí jako nikdy dřív a zlepší celkovou spolupráci a provázanost. První reakce na tyto vychytávky byly pozitivní, ale zároveň upozorňovaly na to, že ne vždy se podaří navázat kontakt a zmíněné funkce tedy používat. To se ale snad lepší s ostrou verzí Yosemite, která je už dnes k dostání v Mac App Store, a s novým iOS 8.1, které přijde v pondělí.

Handoff se vám bude hodit když budete chtít například začít psát v Pages na iPhone a dokončit vaší práci na Macu. Tuto utilitu používají aplikace jako Mail, Safari, Maps, Messages, Reminders, Calendar, Contacts + nějaké aplikace třetích stran.

V první řadě se ale ujistěte, že máte nainstalované nejnovější systémy – iOS 8 a OS X Yosemite a že jste přihlášeni pod stejným účtem do iCloud. Bohužel ne všechna zařízení s iOS 8 tyto funkce podporují – podporovány jsou pouze iPhone 5 a novejší, iPad 4, iPad Air (2), iPad mini a iPod touch (5. generace).

Zde je postup pro Handoff:

  1. Zapněte Bluetooth na zařízeních a přihlašte se do iCloud
  2. Používejte jednu z aplikací, které jsou zmíněny výše
  3. Na vašem dalším zařízení uvidíte ikonku používáné aplikace (na iPadu po zapnutí displeje v levém dolním rohu a na Macu v ikoně Finder)
handoff

Volání a zprávy

K tomu, abyste mohli volat a psát z iPadu nebo Macu, proveďte následující kroky:

  1. Obě zařízení musí běžet na stejné Wi-FI
  2. Obě zařízení musí být přihlášené do stejného FaceTime účtu
  3. W-Fi volání musí být vypnuté

Nyní jděte do kontaktů vašeho iPadu nebo Macu a klikněte na ikonku telefonu u kontaktu. Na hovory můžete i odpovídat, což jde jednoduchým způsobem. Na iPadu klasicky táhněte prstem doprava a na Macu v pravém horním rohu klikněte na volbu přijmout, stejně jako by vám někdo volal přes FaceTime. Pokud splňujete všechny požadavky, měli byste mít možnost posílat SMS zprávy z Macu a iPadu. K tomu jednoduše otevřte aplikaci Zprávy a vaše konverzace by měly být sesynchronizované.

handoff
Screen Shot 2014-10-16 at 3

Instant Hotspot

Nově je také přidaná možnost rychle a jednoduše používat mobilní data na Macu. Váš Mac pozná, že nemá internetové připojení, a tak se v nabídce Wi-Fi automaticky zobrazí váš iPhone. To zní jako parádní funkce, ale mějte se napozoru! Všichni víme, jak to s daty od operátorů je. Data jsou drahá a většinou jich není tolik. Myslete tedy na to, co na Macu děláte a jak velká data stahujete.

Screen Shot 2014-10-16 at 3

Dnes nejčtenější

.