Zavřít reklamu

iPad mini 3Okrem toho, že sa včera médiá mohli pozrieť na iMac s Retina displejom, mohli sa tiež pozrieť na iPad Air 2. Ten priniesol veľké množstvo vylepšení, vďaka ktorým môžeme pokladať iPad Air 2 naozaj za novú generáciu a nie len za evolučný update – konieckoncov, ponúkol aktualizovaný dizajn s tenším telom a doňho sa podarilo ukryť výkonnejší procesor, kvalitnejší fotoaparát, vylepšený displej a nakoniec aj snímač odtlačkov prstov, ktorý bol hlavným prianím všetkých užívateľov, ktorí si chceli kúpiť iPad. No aký názor na šiestu generáciu iPadu majú zahraničné médiá, ktoré sa mohli doknúť iPadu už včera večer?

TechCrunchAj keď si iPad Air 2 zachoval rovnaké rozlíšenie ako displej iPadu Air, displej vyzerá lepšie než u predošlých modelov. Kvôli tomu, že Apple skombinoval komponenty displeja, podarilu sa mu spraviť veci na displeji viac „dotknuteľné“. Jedná sa pritom o rovnaký efekt, aký mohli ľudia zažiť u displeja iPhone 6 a iPhone 6 Plus, kde displej pôsobí ako replika s vysokým rozlíšením, než ako skutočný funkčný displej, s ktorým môžete pracovať. Taktiež si pochvaľuje fotoaparát a vraví, že vylepšenia fotoaparátu sú tak dobré, že by človek mohol premýšľať o používaní tabletu na fotografovanie.

iPad Air 2
GizmodoNielen, že je iPad Air 2 oveľa tenší, než iPad mini 3, ale aj keď to znie bláznivo – pôsobí oveľa ľahšie. Aj keď je iPad Air 2 ťažší o 106 gramov, jeho 6,1 mm tenké šasi je tak tenké a ľahké pri držaní v jednej ruke, že sa zdá, že iPad mini je oproti nemu naozaj ťažší. Dokonca sa zdá, že by človek mohol držať tento tablet nad hlavou v posteli bez obáv, že mu tablet padne na tvár – niečo, čo by od 10-palcového tabletu človek nečakal.

The VergeServer si tiež pochvaľuje tenkosť a vraví, že pôsobí, ako keby človek do ruky nič nevzal. Pri držaní iPadu Air 2 má človek pocit, že drží len obrazovku a nič iné. Nezabudol však ani na 8-megapixelový fotoaparát, ktorý je oveľa lepší v porovnaní s fotoaparátom u iPadu Air. Fotoaparát je totiž oveľa rýchlejší a zdá sa, že snímky sú čistejšie, aspoň v demonštračnej miestnosti Applu. The Verge pokladá fotoaparát za veľkú vec a je vidieť, že ľudia, ktorí využívajú iPad Air 2 na fotografovanie, budú s pomocou fotografických aplikácií naozaj spokojní – Je vidieť, že fotografovanie s pomocou tabletov je teraz na výslní. Vraví však, že spínač tichého režimu sa stal obeťou tenkosti a aj keď užívatelia môžu vypnúť zvuk podržaním tlačidla pre zníženie hlasitosti alebo môžu zamknúť rotovanie obrazovky pomocou Control Center, absencia spínaču pôsobí menej pohodlne.

Dnes nejčtenější

.