Zavřít reklamu

iMac with Retina 5K DisplayApple včera skutočne predstavil jeden produkt, na ktorý sme dlho čakali. Nehovorím o ničom inom, než o 27″ iMacu s Retina 5K displejom, ktorý je možno pokladať za zrejme najväčšie prekvapenie včerajšieho večera. iMac s Retina displejom je totiž jediným produktom, ktorý nás prekvapil v mnohých ohľadoch. Nielen, že sme o ňom nepočuli prakticky žiadne novinky a o jeho predstavení sa len špekulovalo, ale hlavne sa jedná o počítač s najvyšším rozlíšením na svete za naozaj nízku cenu na to, že je to produkt spoločnosti Apple – za rozlíšenie 5120 x 2880 bodov totiž zaplatíte len 2499 dolárov.

Poďme sa však pozrieť na súhrn toho, čo si o týchto počítačoch myslia svetoznáme technologické servery.

Engadget27-palcový iMac má úžasný displej so skvelým pozorovacím uhlom. Kvalita obrázkov je na monitore s rozlíšením 5120 x 2880 bodov naozaj ohromná a to isté platí aj o jase. Ten je totiž perfektne vyvážený a nestáva sa, že by boli niektoré časti displeja príliš jasné alebo príliš tmavé. Veľkosť obrazovky v kombinácii s rozlíšením navyše z nového iMacu s Retina displejom robí skvelý nástroj na úpravu videa.

TechCrunchDisplej nového Retina iMacu vie zobraziť fotografie a priblížené časti fotografie tak, že vyzerajú lepšie ako väčšina fotografií, ktoré boli práve exportované z fotoaparátu. Server tiež chváli Apple za to, že sa mu podarilo takýto displej vložiť do rovnakého tela a vraví, že obrazovka predstavuje obrovský pokrok oproti Retina displeju na MacBooku Pro. Z celkového hľadiska potom 27-palcový iMac s Retina displejom stvárňuje budúcnosť desktopu a vraví, že pre power userov ide o rovnako skvelú voľbu, ako je Mac Pro.

iMac s Retina displejem
ArsTechnicaServer chváli farby, kontrast a pozorovacie uhly nového 27″ Retina displeju. Grafické čipy Radeon M290X a Radeon M295X pokladá za solídny upgrade oproti čipom GeForce GT 700M, ktorá sa nachádza v klasických iMacoch bez Retina displeju. ArsTechnica však vraví, že cena je z objektívneho hľadiska celkom vysoká – je dobré, že Apple ponúka v štandardnej výbave disk Fusion Drive, ale zdá sa mu, že 8 GB RAM je za 2 500$ naozaj málo a myslí si, že užívatelia začnú pociťovať vek hardvéru oveľa skôr, než sa tak stane u samotného displeju.

The VergePovažuje 5K displej za neuveriteľný s ostrým a presným obrazom, aj keď sa od neho trochu odráža svetlo. The Verge sa spočiatku obávalo problémov s výkonom, keďže hardvér teraz musí pracovať s ultra vysokým rozlíšením, no po vyskúšaní usúdilo, že iMac s Retina displejom nebude mať žiadne problémy s výkonom.

Dnes nejčtenější

.