Zavřít reklamu

Google Nexus Player Len krátko pred dnešnou konferenciou spoločnosť Google predstavila svoje novinky. Okrem toho, že predstavila smartfón Nexus 6 a tablet Nexus 9, spoločnosť tiež predstavila svoj vlastný set-top box Nexus Player, ktorý je viacmenej priamou odpoveďou Googlu na Apple TV. Prehrávač od Google je totiž prvým zariadením, ktoré je poháňané systémom Android TV a v tomto prípade je nutné uznať, že Google skutočne predbehol Apple na plnej čiare, keďže tento prístroj ponúka to, čo zákazníci požadujú už niekoľko rokov – obchod s aplikáciami a hrami, hlasové ovládanie a modernizovaný dizajn.

Rozdiel v dizajne Apple TV a Nexus Player spočíva hlavne v novom tvare, ktorý viac sedí k novému Mac Pro. Google Nexus Player má totiž tvar hokejového puku, v ktorom sa nachádza všetko potrebné. Okrem toho sa v balení nachádza lesklý čierny ovládač, ktorý je skoro tak jednoduchý ako ovládač k Apple TV, teda môžeme spočítať všetky tlačidlá na rukách. Ako som spomenul vyššie, Android TV ponúka obchod Google Play a v ňom si budú môcť užívatelia sťahovať hry ako napríklad Angry Birds, Angry Birds Rio, Angry Birds Stella, ale aj lepšie tituly ako Need for Speed Most Wanted a GTA San Andreas. Tieto hry je následne možné ovládať s pomocou dedikovaného ovládaču, ktorý je podobný tomu u Xbox One. Tento ovládač je predávaný samostatne za zatiaľ neznámu cenu. Samotný Nexus Player sa má začať predávať tento piatok, 17.10. za cenu 99 dolárov alebo za 2 150 Kč.

Google Nexus Player

Nexus Player je v konečnom dôsledku výsledkom toho, že Apple pod vedením Tima Cooka už neútočí, ale len čaká. Špekulácie kolujúce o budúcej generácii Apple TV, ktoré kolujú po internet, sa totiž dostali do rúk konkurencii a dalo sa celkom čakať, že konkurencia nebude čakať na to, až si Apple po 2,5 rokoch čakania zmyslí, že je čas na update. S tým istým sme sa mohli stretnúť aj u hodiniek Apple Watch, ktoré vo svojej prvej generácii neponúkajú prakticky nič, čo neponúka konkurencia – ak nepočítame oveľa bohatšiu ponuku remienkov, drahé materiály a zrejme funkčný systém. V ohľade výdrže batérie je však už konkurencia vpredu – Osobne som totiž hodinky Samsung Gear 2 nabíjal každé tretie poobedie a to pri aktívnom používaní. Apple má medzitým problém dosiahnuť výdrž 1 deň.

Google Nexus Player
*Zdroj: Google

Dnes nejčtenější

.