Zavřít reklamu

Apple media eventNa letošní druhém Apple eventu se po představení iPad Air 2 samozřejmě dostalo i na menšího bráchu, iPad Mini. Ten se tolika změn ale nedočkal. Hlavní je přidání Touch ID, které představí nové možnosti. Design se u iPadu mini 3 změnil méně než u většího modelu. Je totiž o trochu tlustší než Air, přesněji je tenký 7.5mm. Displej zůstává stejný a nenabídne technologii Ant-Reflecting Display. Tablet přichází s čipem A7 a fotoaparátem 5MP iSight camera.

Touch ID

Apple konečně přidal iPadu Touch ID, které bude fungovat stejně jako iPhone 6. Můžete s ním tedy odemykat přístroj, dostat se do aplikací, platit pomocí Apple Pay, ale i nakupovat na internetu a platit za in-app-purchases. Ekosystém, který podporuje tuto technologii, se rozrůstá a v budoucnu můžeme čekat spoustu dalších možností.

Dostupnost

iPad mini 3 bude k dostání ve třech barvách – gold, silver a space grey. Objednat si jej můžete už tento pátek, 17. října. Česká Republika a Slovensko totiž tentokrát jsou ve výběru 29 zemí, kde se iPad začne prodávat. S iPady také přichází nové kryty a covery. Smart Cases budou k dostání v pěti barevných variantách (Midnight Blue, Olive Brown, Black, Soft Pink, RED). Smart Covers přichází v sedmi variantách (Black, White, Blue, Green Pink, Yellow, RED). Ceny se v Čechách zvedly. Bonusem je ale vynechání 32GB modelu, který byl nahrazen modelem s 64GB, který ale teď stojí stejně jako ten dřívejší s 32GB.

Jak je vidět, tak změn je pramálo. Proto se o iPadu mini 3 Apple skoro nezmínil. Tento model je o dost chudším bratrem iPadu Air 2, ne jako minulý rok, kdy oba tablety měly stejné vnitřnosti a specifikace. Důvodem může být to, že Apple nyní prodává iPhone 6 Plus, a tak raději chce, aby si zákazníci koupili tento telefon, místo tohoto tabletu.

Dnes nejčtenější

.