Zavřít reklamu

Apple media eventNa dnešní konferenci, která začala v 19:00 našeho času, představil Apple aktualizovanou verzi balíku iWork. Balík obsahuje aplikace Pages, Numbers a Keynote, které jsou z části podobné aplikacím Word, Excel a PowerPoint od Microsoftu. Vzhled a ikony těchto aplikací, které můžete vidět na obrázcích níže, je samozřejmě přizpůsoben novému systému OS X Yosemite, který je možné stahovat již od dnešního dne v Mac App Store zdarma.

Největší výhodou nové verze je, že aplikace z balíku iWork budou podporovat novou funkci handoff, která umožňuje začít dokument například na iPhonu nebo iPadu a poté dokončit práci na počítači Mac. Stačí kliknout na ikonu aplikace, která se zobrazí na levé straně vedle Docku a můžete v editování dokumentu okamžitě pokračovat. Jednotlivé dokumenty se budou synchronizovat přes nový iCloud Drive.

Snímek obrazovky 2014-10-16 v 22

Apple take slibuje, že balík iWork bude pro všechny uživatele OS X Yosemite zdarma, jako tomu bylo již minulý rok s balíkem pro OS X Mavericks. Pages a Numbers byly opravdu zdarma, ale aplikace Keynote, která slouží pro tvoření prezentací, stála v českém Mac App Store 17,99 €. Uvidíme, zda tento rok Apple své slovo dodrží a poskytne zdarma všechny tři aplikace z balíku.

Porovnání ikon (nahoře nový desing ikon pro Yosemite)
Snímek obrazovky 2014-10-16 v 22.22.58

 

 

Dnes nejčtenější

.