Zavřít reklamu

Skype QikMicrosoft počínaje dnešním dnem vstoupil se svojí novou aplikací do okruhu aplikací s dočasnými zprávami, jako je Snapchat. Prostřednictvím své divize Skype společnost uvedla na trh novou multiplatformní aplikaci pro iOS, Android a samozřejmě Windows Phone s názvem Skype Qik. Záměr aplikace podle screenshotů a videa, které jsou zveřejněny níže, je velice jednoduchý –  nahrát krátké video a pak jej jednoduše sdílet s vybraným kontaktem nebo skupinou lidí.

Odlišností od ostatních aplikací stejné typu je především to, že Skype Qik se zaměřuje narozdíl od ostatních, jako je Snapchat a jim podobných, na videa. Rozdílem je také to, že aplikace se váže na vaše telefoní číslo, podobně jako například WhatsApp nebo Viber, a využije tak váš stávající seznam kontaktů. Nebude tedy nutné se přihlašovat pod Skype jménem, či Microsoft účtem. Pokud odešlete zprávu někomu, kdo Skype Qik zatím nemá, odešle se mu SMS zpráva s instrukcemi pro stažení, aby si mohl příchozí Qik zprávu zobrazit.

Ve výchozím nastavení budou videa smazána po dvou týdnech. Zajímavou funkcí jsou tzv. přednahraná GIF videa, která trvají 5 sekund a můžete je poslat okamžitě. Pokud tedy nemáte právě možnost odeslat aktuální video odpověď, můžete využít jedno ze svých přednahraných videí. Skype Qik je dostupný již dnes a lze si ho stáhnout na výše uvedené platformy.

Skype Qik
Skype Qik

*Zdroj 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.