Zavřít reklamu

BonoBono se během rozhovoru na sociální síti Facebook, kde odpovídali členové kapely U2 na otázky svých fanoušků, veřejně omluvil všem uživatelům, kterým se z iTunes automaticky stáhlo nové album kapely. Album získali všichni uživatelé iTunes zdarma jako dárek od U2 a Applu k deseti letům výročí spolupráce jedné z největších technologických společností světa a světoznámí skupiny. Bohužel se album stáhlo do iOS zařízení uživatelů automaticky a to bez jejich souhlasu, což mnoho lidí pobouřilo.

Bono se za toto chování omluvil a uvedl, že se U2 nechali unést sami sebou s obavou, že písně, na kterých pracovali dva roky, nemusí být slyšet. „Chybička se vloudila, ehm, omlouvám se za to. Měl jsem tento krásný nápad a nechali jsme se unést sami sebou. Umělci jsou náchylní k takovým věcem, ke štědrosti, self-promu a ke strachu z toho, že tyto písně, do kterých jsme nalili náš život v průběhu posledních několika let nemusí být slyšeny,“ uvedl Bono ve své omluvě

Album bylo k dispozici pro více než 500 000 000 uživatelů Apple ID a iTunes s tím, že právě instalace do zařízení vzbudila nevoli některých uživatelů a tak musel Apple nakonec vydat speciální nástroj, který dokázal album odstranit ze zařízení. Darovat něco zdarma je sice dobrý nápad, ovšem v žádném případě se takový dárek nesmí uživatelům nutit jak se přesvědčil samotný Apple. Celkově si album poslechlo 81 000 000 lidí, což je i pro velikány, jakými U2 bez pochyby jsou, skutečný úspěch.

Dnes nejčtenější

.