Zavřít reklamu

Recenze iPhone 6Listy stromů se pomalu, ale o to jistěji zbarvily do zlata, trenky a trička jsme vyměnili za svetříky a místo k vodě vyrážíme a procházky na čerstvém vzduchu. To vše značí jediné, kromě přicházejícího podzimu se stejně jako každý rok na našem stole opět objevila malá krabička ukrývající to nejočekávanější, co Apple rok co rok přináší. Nový iPhone 6 je přímo na našem stole a to znamená jediné, pořádně jej otestovat a podívat se, co tato novinka, která přináší nejkontroverznější změnu designu v historii telefonů od společnosti Apple vlastně dokáže. Pohodlně se usaďte, zakryjte displej svého stávajícího telefonu, aby závistí nevybledl a podívejte se na recenzi iPhone 6 z pohledu LsA.

Rozepisovat se podrobně o obsahu balení bílé krabičky, které poprvé nese na boční straně pouze nápis iPhone, bez jakéhokoli označení konkrétního modelu je poměrně zbytečné, ale alespoň v rychlosti se na něj pojďme podívat. Kromě samotného telefonu najdete v balení také Lightning kabel pro synchronizaci s počítačem a nabíjení telefonu. Dále je zde pochopitelně nabíječka a jak bylo zvykem již u minulého modelu, Apple dodává k iPhone 6 prémiová sluchátka Apple EarPods, jejichž podrobnou recenzi si můžete přečíst v článku: Recenze Apple EarPods: jestli jsou toto sluchátka k telefonu, tak klobouk dolu Apple.

Samozřejmě nechybí ani stručný návod a dvojice nálepek s nakousnutým jablíčkem. Tím výčet příslušenství pro novinku v jablečné stáji končí a největší změnou kterou v balení Apple udělal je právě vzhled krabičky, na které nejen že nenajdete barevný obrázek iPhonu, ale jak jsme již uvedl, ani jeho označení. Aby společnost kompenzovala velikost přístroje při dopravě, je krabička opět tenčí než u předchozích modelů a tak náklady na dopravu nebudou oproti iPhone 5s zase až o tolik vyšší i přes větší velikost balení.

iPhone 6

Design, nejkontroverznější změna v historii iPhonů
Kdybych mohl, nejraději bych se této sekci zcela vyhnul, ale bohužel právě design je tou největší změnou, kterou Apple u nového iPhonu udělal a nutno dodat, že se jedná o nejkontroverznější změnu designu, kterou iPhone za těch sedm let zažil. Nový design iPhonu 6 je skutečně zcela odlišný od všech, které kdy Apple u svých telefonů přinesl. Nejen, že se zvětšil displej, zakulatili se hrany a celé tělo je tenčí, ale pak jsou zde ještě drobnosti, které nemalé množství fanoušků Applu zkrátka nemůže přenést přes srdce a zcela upřímně se jim nedivím. Na vše se však musí postupně a tak se nejprve podívejme, jak novinka vypadá jako celek a až poté se pustíme do detailů, které skutečně nepotěší. Uvědomuji si také, že při prvních dojmech z iPhone 6 jsem byl z velikosti poměrně nadšený, ale právě proto existují jak první dojmy, které máte bezprostředně poté, co telefon chytnete do ruky a samotná recenze, která odráží reálné zkušenosti při používání přístroje.

I když telefon narostl oproti iPhone 5s do všech směrů kromě tloušťky, stále je nejpatrnější změnou ve velikosti výška samotného telefonu. Díky tomu, že má displej nyní 4,7″ a vyšší rozlišení, přidal Apple do iOS také další řadu ikon, což je sice pěkné, ovšem na druhou stranu se za chvíli můžete setkat s tím, že je home screen zkrátka tak trochu nepřehledný. Telefon je nejen větší, ale také tenčí než předchůdce a i když se papírově může zdát rozdíl v tloušťce obou zařízení zanedbatelný, pocitově tomu tak rozhodně není. Novinka se drží jako iPod touch, nikoli jako předchozí iPhone, což sice do jisté míry usnadňuje práci s displejem jednou rukou, ovšem abyste stiskli palce ikonu v levém horním rohu, pokud jste samozřejmě pravák, musíte telefon na dlani posouvat sem a tam. To není problém v klidu doma, ovšem v případě, kdy jedete v přeplněném metru, tak na ovládání jednou rukou raději rychle zapomeňte.

iPhone 6 vs iPhone 5s

Díky tenkému tělu se mi osobně však telefon špatně drží zejména v nestandardních situacích, kdy například ležíte v posteli a chcete jednou rukou procházet webové stránky, ale zároveň telefon pevně držet. Tato kombinace je zkrátka nemožná a pokud například ležíte na zádech a telefon máte nad obličejem, pak reálně hrozí, že vám z ruky vypadne. Neříkám, že se na iPhone 6 a jeho design nedá zvyknout, ale osobně se mi iPhone 5s držel zkrátka mnohem lépe než šestka. To platí jak při běžném používáni při orientaci na výšku, tak i při hraní her nebo čemkoli, při čem máte telefon orientován na šířku v takzvaném landscape módu. iPhone 6 je při pohledu ze předu nebo z boku pro mě osobně mnohem hezčí než jeho předchůdci, ovšem ergonomie není tak dokonalá jako dřív a osobně se raději smířím s o něco menším displejem, ovšem u telefonu, který se mi pohodlně drží.

iPhone 6

Celkem pohodlné je umístění Power Button na boční stranu, ovšem mám pocit, že právě Power Button tlačítko je tím posledním, co by mě u ergonomie nového iPhonu 6 trápilo. Změna nastala také u tlačítek hlasitosti, které se o něco lépe mačkají, ovšem nijak zásadní zlepšení nečekejte. Značné změn se dočkala také spodní strana telefonu, díky které mi snad již lidé nebudou psát maily o tom, že jim na jejich iPhonu s jedním reproduktorem nehraje druhý reproduktor. Mřížku chránící mikrofon totiž nahradil klasický jednoduchý otvor na mikrofon. Telefon má také jinou konstrukci výdechu reproduktoru a je nutné říct, že ke změně došlo také v hlasitosti, ale bohužel i kvalitě zvuku. iPhone 6 je zhruba o 15% hlasitější než iPhone 5s, ovšem negativně se to odrazilo na kvalitě zvuku, který byl u předchozího modelu kvalitnější než tentokrát, tedy samozřejmě co se poslechu z reproduktoru týká.

iPhone 6 porty

Nyní se dostáváme k zřejmě nejkontroverznějšímu tématu celého telefonu a tím je jeho zadní strana. Proužky, na které polovina světa tolik nadává mě osobně vůbec nevadí a nepokládám je za nic, co by telefon činilo škaredým. Pokud se nad tím totiž alespoň trošku zamyslíte, iPhone 5s má nejen proužky, ale celé pruhy a to jak nahoře, tak i dole a nikomu to nevadí. iPhone 6 místo toho přináší proužky a vypadá to pro mě osobně spíše zajímavě, než jako něco, co by mi překáželo. Samozřejmě však chápu ty, kteří si na proužky na zadní straně telefonu stěžují, mě však nijak nepřekáží.

Co mě však nejen že překáží ale doslova vytáčí je vystouplá čočka fotoaparátu. Ta sice zanikne s použitím obalu nebo krytu, ovšem pokud telefon používáte bez obalu, pak se zcela mění situace oproti předchozím modelům. Pokud totiž máte dražší nábytek, nebudete si již bát o to, že si telefon poškrábete o stůl, ale že stůl poškrábete telefonem. Vystouplá čočka je něčím, co na telefonu zkrátka překáží a v případě iPhone 6 to nemá ani žádné opodstatnění. Chápu totiž, že když iPhone 6 Plus disponuje optickou stabilizací, musí mít také vystouplou čočku, aby se mohla hýbat doslova do všech stran, ovšem v případě iPhone 6, kde je čočka pevně umístěna, je to pouze daň za tenké tělo, nic víc. Nejcitlivější místo telefonu, když vynecháme displej, se tedy není ocitlo na tom nejzranitelnějším možném místě a poškrábat čočku je nyní snadnější než kdy předtím.

iPhone 6 camera

Displej, svatý grál celého iPhone 6
Větší displej znamená v případě iPhone 6 také větší rozlišení, které je tentokrát 1334×750 pixelů, díky čemuž nižší hodnota překonala rozlišení HD a tak se iPhone 6 stejně jako iPhone 6 Plus pyšní označením Retina HD Display. Retina HD totiž neznamená, že by měl displej vyšší hustotu než doposud, ovšem Apple překonal hranici HD, která je stanovena na 720 pixelů a tak vzniklo také označení Retina HD. Displej iPhone 6 přitom zachovává zcela stejnou hodnotu hustoty pixelů jako všechny předchozí iPhony s Retina displejem. Již od iPhone 4 se tedy opět setkáváme s hustotou 326 ppi, která je stále dostačující, i když iPhone 6 Plus přináší hustotu 401 pixelů. Změnilo se tedy pouze samotné rozlišení, díky čemuž se na displej vejde více informací, i to s však můžete nastavit a máte možnost zvolit mezi většími prvky a větším počtem prvků na displeji.

Díky designu telefonu, zaobleným hranám a zkosenému přednímu panelu je totiž displej tak neuvěřitelně blízko vašim prstům, že vnímáte obraz pod prsty tak, jako byste se objektů skutečně dotýkali. Displej pocitově jakoby vystupuje ze šasi telefonu a dotýká se přímo vašich prstů. Je skutečně těžké popsat pocit, který máte při práci s iPhone 6 a jeho displejem, ale nikdy v životě jsem nic podobného nezažil. Vrstvy mezi obrazem a vašim prstem jsou mnohem tenčí než u iPhone 5s a vy se tak jakoby nedotýkáte samotného displeje, ale přímo obrazu, který zobrazuje. Displej iPhone 6 je zkrátka neuvěřitelný a to navzdory tomu, že má stejnou hustotu jako předchozí modely s Retina displejem. Dokonce i pozorovací úhly, když telefon leží na stole a například zazvoní jsou zcela jedinečné a nahrává tomu právě zkosení displeje.

O tom, že iPhone 6 má zkrátka lepší displej než jeho předchůdce svědčí mimo jiné také fakt, že kontrastní poměr iPhone 5s je 800:1 a kontrastní poměr iPhone 6 je 1400:1. Samozřejmě jak dobře víme, kontrastní poměr různých výrobců nepojednává téměř o ničem, protože neexistuje žádný standard, který definuje, jak kontrastní poměr měřit, ovšem Apple měří kontrastní poměr vždy stejným způsobem a tak je rozdíl mezi iPhone 5s a iPhone 6 v kontrastním poměru vypovídající o tom, jaký je skutečný rozdíl mezi oběma displeji.

iPhone 6 Display

Pokud bych měl zvolit jednu věc, kvůli které stojí iPhone 6 za koupi pak je to jednoznačně displej, na kterém Apple opět zapracoval a na první pohled je vidět rozdíl mez iPhone 5s a iPhone 6. Displej je mnohem živější, má jasnější barvy a jak jsme již zmínil, všechny grafické prvky na displeji vám doslova leží pod prsty. Pokud by Apple dokázal vložit displej z iPhone 6 do těla iPhone 5s, pak by pro mě osobně vznikl naprosto dokonalý telefon a je byl bych nad míru spokojen. Takto máte nad displejem stále dostatek nevyužitého místa a i když bych zachoval reproduktor, kameru a senzor okolního osvětlení včetně Touch ID tlačítka, je pořád na iPhonu co ořezat, aby byl telefon menší a přesto disponoval velkým displejem, ten je totiž jedinečný a to jak do kvality tak i velikosti.

Co je zajímavé a o čem se příliš nemluví je fakt, že si máte možnost kdykoli změnit nastavení zobrazení samotného iOS. Máte možnost zvolit mezi Zvětšeným nastavením a Standardním nastavením. Buď tedy máte na displeji více informací a nebo máte stejný počet informací jako u iPhone 5s, ovšem jsou větší. Toto nastavení přivítá určitě každý, komu nevyhovují malé prvky na displeji, který i když má stejnou hustotu pixelů jako iPhone 5s, má přece jen díky velikosti větší rozlišení. Možnost nastavení displeje iPhone nabídne hned při prvotní aktivaci zařízení, ale máte jej možnost pochopitelně kdykoli změnit přímo v nastavení telefonu. Další možností jak si zpříjemnit ovládání velkého displeje je možnost zmenšit celý displej na polovinu tím, že se vše zobrazuje jen na polovině displeje. Před lety jsme se této funkci smáli u Samsungu a říkali jsme si, jak je vtipné, že někdo vyrobí velký telefon a pak přinese způsob jak zmenšit jeho ovládací prvky. Nyní je to stejné také na iPhonu a záleží jen na vás, zda se tuto funkci chystáte využít nebo nikoli. Navíc funkce Reachability u iPhone 6 funguje přinejmenším podivně, o tom však víc v dalším článku.

iPhone 6 display settings
iPhone 6 zobrazeni

Ruku v ruce s displejem jde i rozložení uživatelského rozhraní. Nikdy bych nevěřil o kolik může pár milimetrů šířky displeje navíc zpříjemnit psaní zpráv a jak díky takové drobnosti získáte z telefonu zcela jiný pocit. Klávesnice je nyní při orientaci telefonu na výšku mnohem pohodlnější a psaní sms nebo mailů je zcela o něčem jiném než na iPhone 5s. Skutečně bych tomu sám nevěřil, jde přece jen o pár milimetrů, ale pocitový rozdíl je jedinečný a pokud píšete sms nebo maily ze svého telefonu častěji než voláte, pak je iPhone 6 jasná volba. Bohužel při orientaci na šířku již nemáte k dispozici větší klávesy nebo větší mezery, ale naopak na bocích klávesnice najdete další klávesy pro pohyb v textu, vložení malíků a tak podobně.

iPhone 6 klavesnice

Rychlost Safari, Touch ID a iOS
Kdo by to byl čekal, iPhone 6 je rychlejší než iPhone 5s, ovšem pokud čekáte nějaký zázračný rozdíl, tak vás zklamu hned na začátku. iPhone 6 je rychlejší ve všem co děláte, ať je to odemknutí telefonu pomocí Touch ID, spuštění aplikace, přechod mezi aplikacemi, načítání internetových stránek nebo zkrátka cokoli, co lze s telefonem dělat. Ovšem rozdíl v rychlosti je mnohdy zcela nepostřehnutelný a pokud vyloženě nemáte vedle sebe na stole iPhone 5s a iPhone 6 a netestujete jak rychle se jednotlivé aplikace nebo funkce spustí, tak pocitově nemáte šanci postřehnout změnu v rychlosti. Jedinou vyjímkou je Touch ID, kdy se iPhone 6 skutečně odemyká i pocitově rychleji než jeho předchůdce. Ovšem klasické aplikace na kterých se vždy poznával rozdíl mez předchozí a novou generací jako je rychlost spuštění fotoaparátu nebo nastavení telefonu, tak u těch je rozdíl skutečně jen velmi malý a pokud vám jde o rychlost, pak se určitě spokojíte i s rychlostí iPhone 5s.

Co je zajímavé je Safari, ačkoli má iPhone 6 na rozdíl od svého předchůdce poprvé Wi-Fi se standardem AC, je rychlost načítání stránek poměrně rozporuplná. Při testování jsem připojil iPhone 5s a iPhone 6 k Routeru Apple Airport Extreme, který disponuje právě 802.11ac standardem a i když tento standard iPhone 5s nepodporuje, je rychlost při načítávání stránek mnohdy srovnatelná s iPhone 6. Při testování jsme nakonec dospěl k názoru, že zcela jednoduché stránky, na kterých je pouze text a například jeden obrázek, načte výrazně rychleji iPhone 6, ovšem při načítání složitých stránek, na kterých je velké množství prvků, odkazů, objektů a tak dále, je čas načtení téměř srovnatelný jak u iPhone 5s, tak u iPhone 6. Největší rozdíl v rychlosti je v momentě spouštění náročnějších aplikací, kdy se vám například nová Fifa 2015 načte o poznání rychleji než na iPhone 5s. Pokud tedy rádi hrajete hry nebo neustále spouštíte náročné aplikace, pak rozdíl v rychlosti poznáte, pokud však s iPhonem hlavně surfujete na internetu, fotíte a telefonujete, pak vás žádný zázrak tentokrát nečeká.

iPhone 6 versus iPhone 6 plus

Barometr, novinka nejen pro běžce
Apple přece jen kromě zrychlení a zvětšení telefonu přidal ještě jednu novinku, kterou doposud žádný jiný iPhone nedisponoval. Senzor tlaku neboli barometr je součástí iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Vývojáři jsou díky tomuto senzoru schopni snímat tlak vzduchu a tím určit relativní nadmořskou výšku. Pokud tedy například běháte, můžete sledovat v jaké nadmořské výšce se pohybujete a algoritmy se pak již postarají o to, aby vyhodnotily, jaký počet kalorií spalujete při běhu do kopce, při běhu na rovince nebo při běhu z kopce. Jedná se o příjemné zpestření, ovšem na druhou stranu tuto funkci již některé aplikace nabízeli i bez použití barometru.

Místo dat o tlaku z vašeho přístroje využívaly data z GPS a podle vrstevnic na mapě pak zjistily, jakou výšku jste při běhu překonaly. Nyní tedy vše funguje i bez připojení k internetu nebo použití GPS. Barometr dokáže ušetřit baterii a v neposlední řadě pokud běháte například na dovolené u moře, tak i peníze za data přenesená z GPS na servery vývojářů. Barometr sice není na první pohled až takový zázrak jako když do iPhone dorazil digitální kompas nebo například gyroskop, ale i tak se jedná o skvělou novinku, kterou využijí zejména běžci a ti, kteří se starají o svoje zdraví. Samozřejmě však existují i aplikace, které nejsou zaměřeny na fitness a využívají údaje z barometru. Takovou naprosto základní aplikací, na které si můžete vyzkoušet barometr bez toho, aniž byste museli vstát z postele je Weathersignal dostupný zdarma v iTunes App Store. Weathersignal vám zobrazí aktuální tlak ve vašem okolí a to právě díky údajům z barometru.

barometr

Fotoaparát
To první co vám u fotoaparátu padne do oka a okamžitě vám to vyrazí dech je rychlost, rychlost s jakou iPhone 6 zaostřuje je zcela neporovnatelná s čímkoli co znáte ze svých telefonů, PENů, zrcadlovek nebo videokamer. iPhone 6 zkrátka v rychlosti zaostřování nastavil díky technologii zaměření jednotlivých pixelů laťku zcela jinam, než byla doposud. Pokud tedy pracujete s rychlou scénou a chcete vyfotit například běžícího psa nebo projíždějící auto, s iPhone 6 to zvládnete.

Fotoaparát v iPhone 6 nepřinesl co se parametrů týká nic nového, přinesl však funkce, které z vás udělají lepšího fotografa, stanete se rychlejším, pohotovějším a celkově lepším fotografem a to vše díky iPhone 6. Další vlastností iPhonu 6, díky které budete lepší fotograf je velký displej, při živém náhledu přes který se u všech telefonů fotí je velikost displeje velmi důležitým prvkem, díky kterému můžete udělat perfektní fotografii. Na displeji najednou vidíte mnohem víc než u předchozích telefonů a živý náhled je mnohem přehlednější než kdy dřív. Opět se tedy ukazuje, že displej je velkou výhodou a velkou předností iPhone 6.

Nerad bych se pouštěl do přímého srovnání s iPhone 5s, protože parametry obou fotoaparátů jsou zcela shodné. Apple však přepracoval a vylepšil věci, díky kterým vytvoříte iPhonem 6 lepší fotografie v podmínkách, které fotografování příliš nenahrávají. Pokud tedy sedíte v naprostém klidu, nad vámi svítí sluníčko a rozhodnete se pořídit fotografii na jejíž zachycení máte deset minut času, pak rozdíl mezi iPhone 5s a iPhone 6 nebude ve výsledku až tak znatelný. Největší rozdíl v kvalitě fotografií z iPhone 6 oproti iPhone 5s můžete sledovat při focení v noci nebo za šera.

iPhone 6 photo

*Fotografie z iPhone 6 (pro zvětšení do plného rozlišení klikněte na fotografii)

iPhone 5s photo

*Fotografie z iPhone 5s (pro zvětšení do plného rozlišení klikněte na fotografii)

IMG_0033
IMG_0011
IMG_0042
IMG_0040

*Fotografie z iPhone 6 (pro zvětšení do plného rozlišení klikněte na fotografii)

Flank wagyu steak iPHone 6
IMG_0073

IMG_0075

*Fotografie z iPhone 6 (pro zvětšení do plného rozlišení klikněte na fotografii)

Skutečný rozdíl však nastává v situacích, kdy potřebujete vyfotit projíždějící auto, zachytit ptáka za letu nebo například zostřit malý detail v šeru. O nahrávání pak ani nemluvím, díky sledování jednotlivých pixelů bude totiž natáčený objekt na který na začátku natáčení zaostříte stále ostrý a to v momentě kdy hýbete telefonem nebo kdy se hýbe samotný objekt. Pokud tedy se svým telefonem rádi natáčíte nebo fotíte akční scény, je iPhone 6 skutečně tou nejlepší volbou, pokud však fotíte statické snímky a máte iPhone 5s, až tak významný rozdíl nezaznamenáte. Další novinkou, kterou disponuje iPhone 6 je nahrávání zpomaleného videa. Tím sice disponoval již iPhone 5s, ovšem ten dokázal zachytit video při 120 fps, nový iPhone 6 to dokáže při 240 fps, což znamená, že je video ještě pomalejší a výsledný efekt je ještě lepší než u iPhone 5s.

Výdrž
Apple po dlouhé době přidal do iPhonu to, co chtěla většina uživatelů, větší kapacitu baterie. iPhone 6 nyní disponuje baterií s kapacitou 1810 mAh, zatím co iPhone 5s disponoval baterií s kapacitou 1440 mAh, což je na dnešní poměry poměrně málo. Co však větší kapacita u nového iPhone 6 znamená v praxi? Podle Applu to znamená o několik hodin delší výdrž v podstatě ve všem, co můžete s telefonem dělat. Jaká je však praxe? Svůj iPhone 6 budete muset stejně jako iPhone 5s a všechny předchozí modely nabíjet každý den. Na dvoudenní výdrž se dostanete skutečně jen v momentě, kdy budete telefon využívat jen minimálně. Jakmile začnete spouštět multimediální obsah, hrát hry, surfovat po internetu a využívat telefon naplno, večer když přijdete domů, jej stejně musíte dát na nabíječku. Na druhou stranu se vám však již nestane tak často jako doposud, že telefon přestane sloužit již během dne a to právě kvůli nízké kapacitě baterie.

Reálná zkušenost je taková, že pokud telefon používáte standardním způsobem při 100% jasu, máte zapnutý internet přes LTE a Wi-Fi a fungujete tak, že jednou za pět minut něco zkontrolujete na webu, vyfotíte fotku, napíšete sms a tak podobně, pak za čtyři hodiny takového používání telefonu ztratíte 20% baterie. Vybít iPhone 6 při běžné práci není tak snadné jako u iPhone 5s, ovšem stále nemůžete spoléhat na to, že telefon vydrží dva dny. Pokud vám však vadilo, že nevydržel váš náročný den až do večera, nyní již tuto situaci řešit nemusíte, doba výdrže je oproti iPhone 5s zhruba o 20% delší, což je někdy skutečně důležitý faktor.

Opět dokonalý, ale takový tu již byl sedmkrát
Novému iPhonu 6 není příliš co vytknout a vše co bych označil za problém nebo chybu je čistě o subjektivním pocitu a o tom, že každý člověk má jiný pohled na design, velikost a mnoho dalších aspektů, které tvoří výsledný produkt. iPhone 6 je skvělý telefon, ovšem teď mě tak napadá, iPhone 5s byl také skvělý telefon a iPhone 5, no ten byl v té době také skvělý telefon a stejně tak iPhone 4s byl na tu dobu skvělým telefonem. Pokud pro vás není při výběru telefonu stěžení velikost displeje, pak je iPhone 6 něčím, jako dalším dílem herní série NHL. Ano opět zde máme perfektní hokej a můžeme si být jisti tím, že EA na konci roku zahlásí opět rekordní prodeje nového dílu NHL, ovšem kromě soupisky se toho až tak moc nezměnilo.

U iPhone 6 mi kromě displeje chybí něco, co by přinášelo další možnost využití telefonu například tak, jako když první iPhone neměl gyroskop a digitální kompas a tyto funkce přinesly až další modely a vždy se bylo na co těšit, vývojáři mohli pracovat s něčím dalším a novou hru ve které bylo nutné použít gyroskop jste si na starém telefonu již zkrátka nezahráli. Pokud tedy pominu displej, pak bych se nebál iPhone 6 označit v podstatě za S řadu a kdyby takto vypadal iPhone 5s, bylo by to pro mě přijatelnější než když Apple u zbrusu nového modelu nezměnil tolik, jak bych sám očekával. Takže pokud máte iPhone 5s nebo iPhone 5, zkuste si raději za dvacet tisíc zajet na pěkný welness víkend, zkuste zajít na pár dobrých večeří a nebo kupte své ženě tu Vuittonku, po které tak touží. Pokud však máte iPhone 4s nebo starší telefony, pak neváhejte a běžte do nového iPhone 6, zaručeně vás totiž nezklame, vždyť to by si přece ani Apple nemohl dovolit, zklamat nás.

Ačkoli závěr může znít trošku skepticky, rozhodně ním nechci říct, že je iPhone 6 špatný telefon, to rozhodně ne, je to vynikající přístroj a opět se ukázalo, že Apple telefony zkrátka umí a umí dát lidem přesně to co chtějí. Na druhou stranu, pokud tento model vynecháte, je to zhruba jako když vynecháte osm tisíc dílů seriálu Ulice, o nic zásadního totiž nepřijdete. A pokud pro vás není 20 000kč částka, kterou pravidelně nosíte v pátek večer do baru, pak se zkuste zamyslet nad tím, zda letos raději místo telefonu neinvestujete své peníze například do nového Macu. Recenze iPhone 6 je tedy u konce a já doufám, že jste v ni našli vše, co vás o novince z jablečné stáje zajímalo.

Dnes nejčtenější

.