Zavřít reklamu

tuxera0 Jelikož u nás nejsou počítače Mac příliš rozšířené, jako je tomu například v USA, setkáváme se s problémem ohledně kompability s počítači se systémem Windows našich kamarádů nebo rodiny. Bohužel všichni mají své extrení disky nebo flashky naformátované na soubor NTFS, což je vcelku logické, ale pro nás, co používají Mac často komplikované. V případě, že připojíme extrení disk s tímto formátem k našemu Macu, tak lze z disku číst, ale zapisovat už nelze. Částečně lze tento problém vyřešit formátem exFAT, který podporuje jak OS X, tak Windows a Linux. Pokud ovšem někdo přijde s externím uložištěm o kapacitě například 1000 GB a má již polovinu zaplněnou, težko budeme zařízení zálohovat a formátovat na exFAT, abychom mohli zapisovat.

Naštěstí pro všechny majitele Mac zařízení společnost Tuxera Inc. vyvinula aplikaci Tuxera NTFS for Mac 2013, která přidá do OS X formát NTFS.  Nejenom, že aplikace umožňuje zapisovat na extrení zařízení s formátem NTFS ve vysoké rychlosti, ale také přidá do Diskové utility v OS X možnost formátovat disky na tento formát.

Aplikaci si lze vyzkoušet po dobu 15 dní. Stačí zde zadat email a obratem vám přijde odkaz ke stažení. Po uplynutí této lhůty si lze aplikaci zakoupit za 25 € pro osobní účely. Společnost také po domluvě nabízí výhodnější cenu licencí pro vzdělání a a podnikání.

  • Tuxera NTFS for Mac 2013 můžete stahovat zde
tuxera1

Dnes nejčtenější

.