Zavřít reklamu

iPad ProServer DigiTimes priniesol nové špekulácie o tom, čo si spoločnosť Apple pripravuje na ďalšie roky. Hneď na úvod získal od svojich zdrojov informácie o tom, že Apple pripravuje hneď dve verzie iPad Pro. Prvá verzia bude vo svojej podstate len väčším 12,9-palcovým iPadom, no pre náročnejších užívateľov bude k dispozícii aj špeciálny model, ktorý bude schopný rozbehnúť naraz OS X aj iOS. Pravdivosť tvrdenia o takomto hybride je diskutabilná, keďže Apple sa dávnejšie vyjadril, že nemá v záujme vytvoriť takéto zariadenie z princípu, že Mac OS bol 30 rokov vyvíjaný tak, aby sa používal s pomocou klávesnice a myši.

Na druhú stranu, dnes môžeme vidieť to, že sa Apple prispôsobuje trhu a nové štatistiky ukazujú, že hybridné zariadenia sú dnes populárnejšie než klasické tablety či notebooky. Navyše, Apple má patent na technológiu, ktorá mu umožní mať na jednom prístroji dva rôzne operačné systémy. Patent vraví o tom, že prístroj pozostáva z dvoch súčastí. Prvá časť s klávesnicou obsahuje vo svojich útrobách tradičný desktopový hardvér, na ktorom beží OS X. Druhá časť, tá s displejom, v sebe obsahuje ARM procesor a teda by sa v nej mohol nachádzať procesor Apple A9. Túto časť by bolo možné odpojiť od zvyšku, čím by sa na obrazovke v momente pustil iOS. Obe súčasti by obsahovali vlastnú batériu, čo by mohlo poskytnúť dlhú výdrž batérie v celku a zrejme „tradičnú“ 10-hodinovú výdrž na tablete.

patent-hybrid

Keď sa nad takýmto zariadením poriadne zamyslíme, špekulácia nemusí byť ďaleko od pravdy. Stačí sa totiž pozrieť na posledné udalosti vo svete iOS a môžeme tu vidieť prvé náznaky „zjednotenia“. Apple tento rok totiž predstavil funkciu Continuity, ktorá spája iOS a OS X takým spôsobom, že užívatelia jednoducho môžu pokračovať vo svojej práci na ďalšom zariadení. Čerešničkou nakoniec môže byť split-screen multitasking pre iPad, na ktorom má spoločnosť pracovať. Existenciu tejto technológie potvrdil aj kód v beta verzii iOS 8, ktorý sa objavil na verejnosti pred pár mesiacmi.

iOS 8 Continuity
*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.