Zavřít reklamu

Snímek obrazovky 2014-10-02 v 22.24.16Přibližně před rokem jsem přešel z Windows na Mac OS X. Samozřejmě jsem byl nadšený plynulostí a celkově jiným prostředím. Především to bylo něco nového. Začal jsem ale také hledat, co mi na Mac OS oproti Windows chybí. Nebylo toho mnoho, ale známé připínání oken ke stranám, kdy se okna rozloží přesně na půlku obrazovky, když je hodíte k pravé nebo levé straně, nebo to snadné hození okna do horní části obrazovky, kdy se zase rozloží na celou plochu mi chybělo asi nejvíce. Někteří uživatelé by takovou věc přešli mávnutím ruky, já jsem se ovšem začal pídit po aplikaci, která mi toto nahradí.

Samozřejmě jsem ihned zamířil do App Store, kde jsem po chvíli našel šikovnou aplikaci Window Magnet, která mi mé požadavky splňovala. Po chvíli jsem také zjistil, že je to aplikace od českého vývojáře. To mě asi nejvíce popohnalo k tomu si jí koupit za 1,79 €. Tudíž to byl také můj první a zatím i poslední nákup aplikace v App Store.

Aplikace jako taková je celkem jednoduchá. Ihned po spuštění vyskočí okno s návodem, jak postupovat, aby aplikace záskala přístup k vykonávání toho, k čemu je určena. Dále se objeví obrázky, které ukazují, kam můžete okna připínat a že lze v aplikaci nastavit zkratky pro jednotlivé úkony. Dole je pak vhodné zaškrtnout, aby se aplikace spouštěla při spuštění systému.

windows_magnet2

Samotné okno lze připínat k pravé a levé straně straně, tudíž se rozloží vždy na příslušnou půlku obrazovky, dále lze okno připnout do všech rohů, přičemž se rozloží na čtvrtinu obrazovky, poslední možnost je připnout okno k horní straně obrazovky, kdy se okno maximalizuje přesně na celou obrazovku. Pokud máte dock stále zobrazený, tak to aplikace zohledňuje, tudíž nikdy neskryje okno za dock. Všech těchto úkonů lze docílit také klávesovými zkratkami, které lze nastavit v samotném nastavení aplikace, do kterého se dostanete kliknutím na ikonu aplikace magnetu v horním menubaru. Zde lze také nastavit ignorování pro jednotlivé aplikace.

windows_magnet1

//

Dnes nejčtenější

.