Zavřít reklamu

apple_pink_logoO tom jaké to je dostat se do blacklistu Applu víme moc dobře své a tak před představením nových produktů obvolává zastoupení Applu v ČR a SR oficiální prodejce, aby nesdíleli naše články na sociálních sítích a tak podobně. Je docela legrace, když děláte Applu reklamu a oni vám hází klacky pod nohy, ale takový je již svět. Tentokrát se o tom přesvědčil Německý magazín Computer Bild a jeho šéfredaktor Axel Tezerow, který napsal otevřený dopis Ceo společnosti Apple Timu Cookovi, ve kterém se ptal, proč je iPhone 6 Plus tak citlivý na ohýbání.

Místo odpovědi na tyto otázky se mu však dočkalo vzkazu od Německého PR oddělení společnosti Apple s tím, že Computer Bild od této chvíle nemá přístup na žádnou oficiální akci společnosti Apple a nebude mít k dispozici ani žádné zařízení na testování přímo od Applu. Computer Bild byl šokován chováním Applu stejně tak jako tím, jak snadno je možné nový iPhone 6 Plus ohnout a managment magazínu zveřejnil, že bude pokračovat ve svých neúplatných testech a ukazovat čtenářům pravdu a to navzdory tomu, co předvedl Apple. Šéfredaktor Computer Bild ještě dodal menší vzkaz pro Apple: „Blahopřejeme vám k nové generaci vašich iPhonů, i když jeden z nich má menší problém s jeho šasi, ale jsme hluboce zklamáni nedostatkem respektu vaší společnosti.“

Na druhou stranu být na černé listině Applu je alespoň z mého osobního pohledu mnohem lepší, než být s Applem příliš zadobře. Můžete si psát co chcete a pokud tím právně nepoškodíte společnost Apple, je vše v pořádku. Neváží vás žádné smlouvy ani ústní dohody a máte klidné svědomí v tom, že píšete vždy to nejlepší pro své čtenáře a to včetně úniků informací a dalších detailů, které některá média nemohou zveřejnit, jinak by v očích Applu klesla a to si přece nemohou dovolit. Rozumíme této hierarchii a víme, že nás živí v podstatě to co Apple vybudoval a žijeme z jeho značky…. na druhou stranu si myslím že takovou reklamu jakou mu dělají servery jako je ten náš po celém světě, by nezaplatil ani Apple a tak by troška respektu skutečně neuškodila.

Arrogant-man

Dnes nejčtenější

.