Zavřít reklamu

iMac RetinaNové počítače iMac s ultra-vysokým rozlišením, které Apple označuje jako Retina, jsou podle server 9to5mac.com v poslední fázi testování a server Macrumors dodává, že by Apple mohl svoji novinku představit již během následujícího měsíce. Již v říjnu bychom se tak měli dočkat nového 5K iMacu, který by měl podle všeho nabídnout na 27″ displeji rozlišení 5120×2880 pixelů. Toto rozlišení je dvojnásobkem současného iMacu, který má na 27″ displeji rozlišení 2560×1440 pixelů.

Apple by však neměl změnit jen displej, ale také další vnitřnosti s tím, že se dočkáme rychlejšího procesoru Haswell, což je stejná generace procesorů, které Apple u iMacu používá již dnes. Nové procesory Intel Broadwell totiž budou dostupné až v polovině příštího roku. Apple by měl také novinku vybavit lepší Wi-Fi anténou, která bude pravděpodobně přinášet technologii MIMO, jenž nyní nabízí pouze iPad Air a iPad mini 2. generace s Retina displejem. Apple by měl zachovat ultratenký design, který poprvé představil v roce 2012. Apple pro nové modely s Retina displejem použije grafické čipy od společnosti AMD, zatím co v současné době vsází na řešení od NVIDIA.

Podle zdrojů, které mají blízko ke společnosti Apple použije Apple Retina displej jen u 27″ modelů iMacu, zatím co 21,5″ iMac zůstane u stávajícího rozlišení 1920×1080, tedy FULL HD. Apple pro nové iMacy a také další výkonné počítače údajně připravuje novou verzi iMovie a Final Cut Pro s vylepšenými nástroji pro editaci videa ve vysokém 4K rozlišení. Apple by měl zachovat v nabídce také standardní iMacy se současným rozlišením, které aktualizoval začátkem letošního roku a nové Retina modely nabídne jako dražší variantu, stejně jako to v roce 2012 udělal s MacBook Pro Retina, jenž se také prodávali po boku standardních MacBook Pro bez Retina displeje.

iMac 2014 Retina

Dnes nejčtenější

.