Zavřít reklamu

apple-vs-google_2Výkonný předseda Google Eric Schmidt a bývalý Senior Vice President Jonathan Rosenberg nedávno vydali novou knihu “Jak pracuje Google,” která se zaměřuje na spoustu témat, jako jsou například korporátní kultura, strategie, talent, inovace, řešení různých problémů a několik dalších oblastí. Tato dvojka poskytla Bloomberg rozhovor, ve kterém Schmidt okomentoval vztahy mezi iOS a Google a také se vyjádřil k novým iPhonům.

Podle Schmidta soupeření mezi Apple a Google je brutálnější než kdy jindy, mimo jiné díky tomu, že mezi společnostmi probíhají obrovské dostihy, které podle Schmidta mají ohromně pozitivní dopady na zákazníky po celém světě.

“Řekl bych, že tato brutální bitva mezi Apple a Google a jejich produkty iOS a Android má ohromně pozitivní dopady na zákazníky po celém světě. Když se podíváte na inovace ze strany Apple a ze strany Google, což je podle mého základní boj momentálního počítačového průmyslu, tak vidíte benefice pro miliardy lidí.”

Když se Schmidta na rozhovoru zeptali na to, co si myslí o frontách u Apple Store, které stojí zákazníci, kteří si nedočkavě chtějí koupit nové iPhony, Schmidt odpověděl “Řeknu vám, co si myslím. Samsung měl tyto produkty už před rokem.” Když moderátorka podotkla, že lidé z produktů Samsungu nešíleli, tak jako lidé šílí z Applu, Schmidt znovu řekl, že Samsung tyto produkty měl již před rokem. “To je to, co si myslím.”

ericschmidtbook

Re/Code publikoval krátký výňatek z knihy “Jak Google pracuje,” kde Schmidt píše o tom, jak měl jednání s bývalým CEO Apple Stevem Jobsem v roce 2010. Během tohoto jednání Jobs několikrát jasně řekl, že Android je založen na duševním vlastnictví Apple, a Schmidtovi bylo jasné, že vzniká velký problém.

“Oba dva seděli venku u kavárny s kalifornskou kuchyní a probírali rychle rostoucí operační systém od Google, Android. Steve byl přesvědčen, že tento open-source operační systém byl postaven na duševním vlastnictví, které vytvořil Apple. Eric odpověděl, že nepoužili žádný Apple IP a naopak si vytvořili své vlastní. Ale tento argument byl k ničemu. “Budou s námi bojovat,” pomyslel si.

Výňatek také popisuje přátelství mezi Jobsem a Schmidtem a vydání iPhone v roce 2007, které vedlo k tomu, že Schmidt opustil představenstvo Apple právě kvůli podobnostem mezi iOS a Androidem, a též hovoří o rozdílech mezi uzavřeným systémem od Apple a otevřeným systémem od Google, a o tom, jak obě metody pracují.

“Metoda, kterou praktikuje Apple, funguje nejenom díky genialitě Steva Jobse, ale také díky tomu, jak je firma organizována. V Apple, stejně jako v Google, jsou lídři produktivní osobnosti s technologickou minulostí. Když postavíte skvělý tým plný chytrých kreativců a do čela dáte toho nejlepšího kreativce na světě, pak máte dobrou šanci mít skoro vždy pravdu. A když máte pravdu, tak tento model postavený na vysoké kontrole přitáhne znatelné inovace.”

Schimdtovo a Rosenbergovo 15-minutový Bloomberg rozhovor obsahuje další detaily ohledně vztahu mezi Apple a Google a rozhodně stojí za to si ho pustit. Novou knihu “Jak Google pracuje,” si můžete koupit v angličtině za 24 dolarů zde.

jobs-schmidt-1
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.