Zavřít reklamu

icloud iconÚnik fotografií celebrít z iCloud Photostreamu sa nemusel stať, keby spoločnosť Apple zareagovala včas. Aspoň tomu nasvedčujú nové správy, podľa ktorých nezávislý bezpečnostný expert Ibrahim Balic kontaktoval spoločnosť Apple už pred pol rokom, v marci/březnu a informoval ju práve o spomínanej diere v zabezpečení, ktorej sa v uplynulých týždňoch zmocnili hackeri a vyniesli na povrch fotografie Jennifer Lawrence a iných Hollywoodskych celebrít.

Balic už pred pol rokom kontaktoval Apple so slovami, že sa mu podarilo úspešne obísť zabezpečenie systému iCloud pomocou brute-force útoku. S pomocou nej sa mu dokonca podarilo vyskúšať 20 000 rôznych kombinácií hesiel. Okrem spomínaného e-mailu potom poslal bezpečnostnému tímu Apple odporúčanie, že by mal do systému iCloud implementovať funkciu, ktorá by zakázala užívateľovi prihlasovať sa do systému po niekoľkých neúspešných pokusoch. Aby zvýšil prioritu bezpečnostnej chyby, nahlásil ju aj prostredníctvom aplikácie Bug Reporter. Zaujímavá je však reakcia, ktorú expert obdržal od Apple o mesiac neskôr.

Spoločnosť sa nepustila do vyšetrovania problému okamžite, ale namiesto toho expertovi poslala tvrdenie, že opravenie problému spôsobom, aký uvádzal Balic, by trvalo neuveriteľne veľa času. Následne potom od neho žiadal, aby mu k problému poskytol viac informácií a ako by mohol byť tento problém zneužitý. Žiaľ, Apple ostal až do posledného momentu len pri slovách a nechal túto časovanú bombu tikať. A únik fotografií je dôkazom toho, že Apple zanedbal bezpečnosť svojich zákazníkov. Ibrahim Balic je zároveň tým istým expertom, kvôli ktorému minulý rok došlo k dlhodobému výpadku Apple Developer Center.

iCloud celebrity leak 4chan
*Zdroj: The Daily Dot

Dnes nejčtenější

.