Zavřít reklamu

iOS 8 Hudba ikonaNie je to tak dávno, čo som sa stretol s otázkou, ako z iPhone vymazať celý hudobný album. iOS 7 totiž takúto možnosť nemal a užívatelia boli nútení mazať hudbu po jednotlivých skladbách, alebo potom mohli odstrániť kompletne celú hudobnú knižnicu. Ani jedno z toho nie je zrovna najlepšie, zvlášť v prípade, keď máte k dispozícii len mobilný internet a jediné čo chcete, je rýchlo zmazať pár albumov, ktoré už nechcete počúvať – činnosť, ktorá môže v niektorých prípadoch zabrať aj pár minút času, nie je zrovna príjemn a neraz sa môže stať aj to, že užívateľ miesto zmazania skladby ju omylom zapne.

Apple však vydal iOS 8 a okrem dobrých aj zlých funkcií tento systém priniesol možnosť rýchleho mazania celých albumov, čo budú mnohí pokladať za veľké plus. Teraz navyše existujú dva spôsoby, ako zmazať albumy z pamäte iOS zariadenia. Prvý spôsob je známy už z iOS 6 – stačí ísť do aplikácie Hudba a tam jednoducho tradičným gestom sprava doľava vysunúť červené tlačidlo pre odstránenie albumu. To isté sa dá potom spraviť aj s jednotlivými umelcami, skladateľmi či dokonca žánrami.

iOS 8 Hudba albumy
iOS 8 Hudba žánre

Druhá možnosť je potom zaujímavejšia pre tých, ktorí chcú mať prehľad nad tým, koľko miesta zaberajú jednotlivé albumy či dokonca skladby! V takomto prípade treba ísť do Nastavení a tam sa navigovať:

  1. Choďte do kategórie Všeobecné a otvorte Štatistiky
  2. V Štatistikách používania kliknite na tlačidlo Spravovať úložisko v sekcii Úložisko
  3. Tu kliknite na položku Hudba pre zobrazenie detailov
  4. Tu môžete vidieť detaily súvisiace s veľkosťou miesta, ktoré jednotliví umelci zaberajú
    1. Po kliknutí na interpretov môžete vidieť albumy a skladby, samozrejme s detailami o veľkosti
iOS 8 Hudba nastavenia

Dnes nejčtenější

.