Zavřít reklamu

photosEšte predtým, než zverejním svoje celkové dojmy z používania iOS 8 na iPhone 5c, mi nedalo nepodeliť sa o skúsenosť s jednou aplikáciou, ktorá bola v iOS sedem rokov a zrejme nikdy nikoho nehnevala. Časy sa ale zmenili, do vedenia vstúpil Tim Cook, Scott Forstall bol pre zmenu prepustený po problémoch s Apple Maps a vývoj systému iOS si vzali na mušku iní ľudia. Nie, že by mi dizajn iOS 7 a iOS 8 vadil, naopak sa mi páčil už v čase predstavenia, avšak iOS 8 podľa môjho názoru prináša do niektorých aplikácií zbytočný neporiadok, pri ktorom má človek pocit, že ešte aj ten Android to vyriešil jednoduchšie.

Problém je v aplikácii Fotky, ktorá už nie je jednoduchá. Už to nie je aplikácia, ktorú by človek rád používal. Už to nie je aplikácia od Apple. Ak používate iOS 8 a skúšali ste sa hrať s fotoaparátom, potom ste si zrejme všimli, že sa tu nachádzajú nové albumy, ktoré zbytočne zapĺňajú priestor na obrazovke a dokonca ich človek nemôže ani organizovať ani odstrániť. Keď chce človek vymazať fotky, musí to spraviť hneď dvakrát – fotky sa totiž uložia do sekcie „Naposledy vymazané“ a tam sú uskladnené 30 dní, ak človek nepríde do tohto albumu a neklikne na „Odstrániť všetky“. Prečo mám miestami pocit, že používam Windows?

Osobne si toto neviem vysvetliť inak, než len tak, že Apple chcel za každú cenu zaplniť priestor na obrazovke pre užívateľov 4.7-palcového a 5.5-palcového iPhone, aby to nevyzeralo, že fotogaléria zýva prázdnotou. Bohužiaľ, keď tam má človek samostatnú fotogalériu pre panorámy, samostatnú fotogalériu pre Timelapse videá a samostatný kôš, nemôže ich odstrániť a nemôže presunúť svoje fotoalbumy nad tieto zbytočné albumy, tak mám pocit, že tento rok boli prioritou Applu naozaj užívatelia Androidu. Konieckoncov, sám Tim Cook vravel, že „iPhone je lepší v každom smere“ a očakáva migráciu užívateľov Androidu na iOS.

iOS 8 Photos Fail

Dnes nejčtenější

.