Zavřít reklamu

apple_pink_logoKdyž jsme seděli s mým kamarádem Palem Suďou, který vedl nějaký ten pátek slovenský Trend jako šéfredaktor a probírali novinky okolo Applu, Palo řekl něco co mě natolik zaujalo, že se o to musím podělit. Je totiž zajímavé podívat se, kdo vede společnosti jenž v dnešní době přichází s inovacemi a nebojí se riskovat. Podívejme se například na takový Google nebo Teslu. Obě společnosti jsou v rukou vizionářů, lidí co chtějí dělat to, co kdysi dělal Steve Jobs, měnit svět. Elon Musk chce vytvořit elektromobil, který ujede 1000Km a chce s ním změnit svět. Je to vizionář, člověk který chce ukázat, jak se dají dělat věci jinak a stejně je to v mnoha mladých firmách, které se snaží posouvat hranice možností.

Všechny do jedné je však tuto vlastnost naučil Steve Jobs a jeho Apple. Posouvat hranice, měnit svět a vytvářet něco, co nás dojme, to je to co ukázal Apple ostatním a někteří se toho slibně chytli a těží z tohoto odkazu maximum. Bohužel se zdá, že to zapomněl sám Apple. Nebavme se nyní o číslech, všichni dobře víme že kdyby Apple zabalil psí lejno, stejně prodá miliony kusů. Bavme se o inovacích, o tom čím nám Apple vytře zrak. V čele Applu není vizionář, není v něm muž, co chce měnit svět, je v něm člověk který se dvacet let svého života živil jako nekompromisní manager, jehož cílem bylo, aby vše fungovalo tak jak mu někdo řekl.

Pokud právě máte na stole kávu, podívejte se na hrnek ve kterém ji máte. Když jej dáte Timu Cookovi a řeknete, že potřebujete, aby ten hrnek nestál 10Kč, ale 8Kč ve výrobních nákladech, Tim Cook vám za měsíc donese ten stejný hrnek a řekne, že jej dokázal vyrobit za 6Kč. Steve Jobs by vám donesl hrnek za 150Kč, ale přesvědčil by vás o tom, že jej dokáže prodat každému, kdo na něj má, protože je to nejdokonalejší hrnek na světě, s dokonalým designem, dvojitým obalem díky čemuž se nepopálíte a s tím, že vaše káva bude chutnat tak, jak nechutnala nikdy předtím.

Tim-Cook-Apple-CEO-with-Apple-Logo-and-Steve-Jobs-2

Dnes nejčtenější

.