Zavřít reklamu

iCloud PrivacyApple bude poskytovat speciální hesla pro aplikace třetích stran, které využívají služby iCloud. Toto umožňuje uživatelům vygenerovat unikátní jednorázové hesla a tak se přihlásit do iCloud bezpečněji. Apple ve speciálním dokumentu vysvětluje, že tato hesla jsou funkcí dvou-stupňového ověření a také dále říká, že hesla budou požadována k přihlášení do iCloud aplikacemi třetích stran od prvního října 2014.

„Pokud používate aplikace třetích stran, které využívají iCloud, jako například Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird nebo BusyCal, můžete vygenerovat speciální hesla, která vám umožní přihlásit se bezpečněji, i přesto, že aplikace kterou používáte nepodporuje dvou-stupňové ověření. Použitím tohoto speciálního hesla také dosáhnete toho, že vaše primární Apple ID heslo není použito či uloženo aplikací, kterou používáte.”

appspecificpasswords

Jak je znázorněno ve zmíněném dokumentu, speciální hesla můžou být vygenerována tím, že se přihlásíte do My Apple ID, kde možnost vygenerovat speciální heslo je uložena pod Password and Security. Podle Applu mohou mít uživatelé až 25 speciálních aktivních hesel, které jsou uloženy pod Password and Security sekci na My Apple ID.

Vygenerování speciálního hesla je limitováno účtům, které používají dvou-stupňové ověření. Pro bezpečnostní účely Apple zašle email kdykoli je specifické heslo vygenerováno. Speciální hesla budou zrušena pokaždé, když se změní uživatelovo primární Apple ID, což znamená, že proces začne znovu a speciální hesla se musí znovu vygenerovat.

Tento nový postup je pokračováním použití dvou-stupňové verifikace pro přihlášení se do iCloud.com. Tato technika přišla krátce poté, co hackeři napadli ůčty některých celebrit díky tomu, že Jennifer Lawrence, Kate Upton a spol. měly slabá hesla.

CEO Applu Tim Cook slíbil, že použitím dvou-stupňové verifikace se zlepší celková bezpečnost iCloud. Zabezpečení se také zvýší zasíláním emailů pokaždé, když je zařízení obnoveno, dále pokaždé, když se někdo přihlásí do iCloud a také vždy, když je zaznamenán pokus o změnu hesla.

iCloud Beta homescreen

Dnes nejčtenější

.