Zavřít reklamu

nfc-logoČekali jsme roky, roky jsme se dívali jak naši kamarádi platí v obchodech přiložením telefonu, jak synchronizují své reproduktory a další příslušenství jen tím, že k němu přiloží telefon a konečně jsme se dočkali. Apple přidal do iPhone 6 a iPhone 6 Plus stejně jako do Apple Watch NFC čip. Bohužel není vše zlato co se třpytí a tak na vše výše uvedené můžete opět rychle zapomenout a nic na tom nemění ani fakt, že iPhone již NFC čipem disponuje.

NFC čip v obou iPhonech je stejně jako v Apple Watch uzamknutý a Apple jej používá pouze na jedinou funkci, kterou je Apple Pay. Mluvčí společnosti Apple to potvrdila serveru cultofmac.com. Stejně jako nebylo možné až doposud využít Touch ID pro jiné účely než pro autorizaci v Apple Store a pro odemknutí telefonu, je NFC v nových zařízeních společnosti Apple možné použít pouze na službu Apple Pay. Apple proto neuvádí v žádných svých marketingových a informačních materiálech zmínku o tom, že je telefon vybaven NFC čipem, protože jej využívá výhradně služba Apple Pay.

NFC je přitom běžně možné využít od párování jednotlivých zařízení přes sdílení souborů, spouštění aplikací až po vytvoření inteligentního domu. Bohužel v případě Applu jsme se sice NFC dočkali, ovšem pokud nebudete používat službu Apple Pay, je vám takříkajíc na dvě věci. Tedy v tomto případě konkrétně na Apple Pay a na nic. Je však pravděpodobné, že Apple postupem času umožní vývojářům využít NFC také pro přidání této funkce do svých aplikací a příslušenství, prozatím je však tato možnost zapovězena.

iPhone6NFC

Dnes nejčtenější

.