Zavřít reklamu

iPhone 6Jared Nelson ze server TouchArcade říká, že iPhone 6 Plus je ve skutečnosti sice velký, ale je to ještě stále na snesitelné hranici, ovšem jeho displej je prostě úžasný pro sledování videa, hraní her, čtení textů a mnoho dalšího. Nový Retina HD displej je pak podle Jareda naprosto neuvěřitelný. Verge tvrdí, že iPhone 6 vypadá skvěle a pocitově je něčím mezi iPhonem a iPodem touch. I když je větší, pocitově není ve velikosti až tak markantní rozdíl, místo toho je mimořádně lehký a neuvěřitelně tenký. Z iPhone 6 Plus mají pak takový pocit, že je mnohem menší než se očekávalo a zaoblené hrany usnadňují jeho držení.

„Vyčnívající kamera je opravdu trochu divná. Nemohu si pomoci, ale chtělo by to, aby Apple povolil ve své neúnavné snaze mít co nejtenčí telefon ve prospěch telefonu s delší životností baterie. Ovšem na druhou stranu právě to jak je iPhone 6 tenký je to, co jej činní ergonomické,“ uvádí redaktor The Verge. Zajímavé je, že iPhone 6 Plus je pod The Verge tím, co donutí Apple udělat z iPadu konkurenta pro pravé notebooky. Místo tabletu bude stačit iPhone 6 Plus a právě pro iPad Air a iPad mini bude mít Apple silnější argument proč si tyto přístroje koupit, než to že mají větší display.

advance_hero_large

Engadget má podobný názor jako The Verge a TouchArcade a tvrdí, že zaoblené rohy dělají telefon mnohem ergonomičtější než se očekávalo. Podle Engadget není velký rozdíl mezi displejem iPhone 6 a iPhone 6 Plus i když má iPhone 6 Plus mnohem větší hustotu pixelů. Rozdíl je naopak významný v životnosti baterie a tloušťce telefonu. Redaktor Engadget nakonec uvedl: „I když jsme měl jen krátkou možnost vyzkoušet obě zařízení, nevidím mezi nimi dostatečně velký rozdíl. Displej je ostrý, čistý a má stejné pozorovací úhly na obou zařízeních. Budu mít více času až pri recenzování, abych našel nějaké rozdíly, ovšem nyní mohu říct, že rozdíl v hustotě pixelů nebude hrát roli při výběru mezi iPhone 6 a iPhone 6 Plus.

Trošku jiný názor na nový iPhone má server Gizmodo, ten si měl tkaé možnost vyzkoušet oba iPhony už pár minut po jejich uvedení a tvrdí, že zatím co iPhone 6 s 4,7“ displejem je skutečným iPhonem, velký telefon iPhone 6 Plus je skutečně obrovský. Retina HD displej je sice geniální, ale přístroj je skutečně příliš velký. „iPhone 6 Plus je neuvěřitelně pevný a tenký, ale sotva se vejde do ruky. Podívejte se jak se prsty na fotografiích snaží dotknout vrchních ikon. V kombinaci s hladkými a krásně opracovanými hranami, které jsou zaoblené jako na iPodu Touch nebo iPadu mini, jsme se upřímně bál, že mi vypadne z ruky a rozbiju jej přímo zde ve stanu Applu“, uvedl redaktor Gizmodo a dodal: „Pokud ale chcete používat iPhone 6 Plus jednou rukou, má pro vás Apple chytré řešení. Poklepáním na dotykový senzor Touch ID kdykoli kdy si vzpomenete, zmenší se celé uživatelské rozhraní tak, aby bylo vše v dosahu vašeho palce“.

Dnes nejčtenější

.