Zavřít reklamu

applelogoVzhľadom k tomu, že predstavenie nového iPhone ja za dverami, je dobré sa pozrieť na štatistiky podielu spoločnosti Apple na americkom trhu. Ako sa dalo očakávať, Apple si aj naďalej udržal pozíciu jednotky, ba čo viac, jeho podiel na americkom trhu dokonca stúpol. A to podľa štatistík o jedno percento.

Apple tak kraľuje americkému mobilnému trhu s podielom 42,4 percenta oproti 41,4 percentám, ktoré dosiahol v apríli/dubnu tohto roku. Rovnako sa však darilo aj jeho najväčšiemu konkurentovi, juhokórejskému Samsungu, ktorý zvýšil svoj podiel z 27,7 percenta na 28,4 percenta. Čiže v tomto prípade sa jedná o 0,7 percentný nárast. Naopak sa však darilo spoločnosti LG, ktorej podiel klesol zo 6,5 percenta na 6,4 percenta, spoločnosti Motorola, ktorá zaznamenala prepad o 0,6 percenta rovnako tak ako HTC.

topsmartphoneoems

V obľúbenosti operačných systémov naďalej kraľuje Android od Googlu, ktorý však zaznamenal prepad o 1 percento oproti aprílovým štatistikám. iOS si naopak o 1% polepšil na konečných 42,4 percenta. Darí sa však aj Microsoftu, jeho podiel stúpol o 0,6 percenta. Podobne ako Androidu sa podarilo aj systému od BlackBerry znížiť podiel o 0,2 percenta a systému Symbian od Nokie o 0,1 percenta.

Či sa podiel Applu zvýši s príchodom nových iPhone, ktoré by mali výrazne znížiť obľubu Samsungu a smartfónov s väčšími uhlopriečkami, je zatiaľ otázne. Túto odpoveď sa dozvieme už v najbližších mesiacoch.

smartphoneplatforms

Dnes nejčtenější

.