Zavřít reklamu

Apple PayApple představil vlastní platební systém Apple Pay s tím, že uvedl, že každý den proběhnou celosvětově miliardy transakcí přes platební systémy. Potřebujete k ním kreditní kartu nebo debetní kartu. Kreditní karty jsou přitom nebezpečné, můžete ji ztratit, máte na ni mnoho svých údajů včetně bezpečnostních kódů a nejsou zkrátka ideální možností jak platit v obchodech ani na internetu.

Apple pro to vytvořil službu Apple Pay, která vám umožní platit pomocí mobilního telefonu a Touch ID. Zkrátka v momentě kdy přiložíte svůj iPhone 6 nebo iPhone 6 Plus k NFC dotknete se palcem Touch ID a můžete realizovat platbu. Telefon využije NFC, Touch ID a Secure Elemtn, což je speciální čip, který se stará o zabezpečení platby. Vše je integrováno s PassBoook, kde máte přidány vlastní kreditní karty, automaticky se přidají karty které používáte pro Apple ID na iTunes. Kreditní kartu však můžete jednoduše přidat i tím, že si ji vyfotografujete a autorizujete. V3e je chráněno vašim otiskem palce.

21f1c9ef78735790bbb439a25e046b6eaeb3679d_xlarge

Jedná se tedy o bezpečné NFC, které umožní provést platbu jen pomocí otisku prstu. Vše je jednoduché a dokonce je integrováno vše s Find my iPhone, kde vidíte, kdy a kde provádíte své platby. Nehrozí, že ztratíte kreditní kartu. Vše je uloženo bezpečně pouze v telefonu, nic z těchto dat se neukládá na iCLoud ani k obchodníkovi. Apple Pay nic nikam neukládá a nikomu neukáže vaše jméno ani číslo karty. Apple službu spustí nejprve v USA a již dnes má podporu 83% všech míst, kde lze platit kreditní kartou. Tyto místa budou podporovat Apple Pay. Službu podporují největší banky v USA. Službu je možné použít samozřejmě také při platbě na internetu například na Groupon nebo na Apple Store, kdy stejně jako v obchodě zaplatíte přímo pomocí otisku svého prstu. Služby jako je Uber nebo NBL Pass zaplatíte okamžitě bez nutnosti zadávat kamkoli informace o své kartě. Otevřete aplikaci, objednáte a přiložíte prst, vše je okamžitě zaplaceno.

7a3e8bb32f104cf9adb991e01c1dcc580357bca0_xlarge
Pay Apple
Apple
Apple Pay
Apple Pay system

Dnes nejčtenější

.