Zavřít reklamu

iWatchiWatch sú jednoznačne tým najočakávanejším produktom zajtrajšieho eventu, keďže, povedzme si, o iPhone 6 dnes už toho vieme naozaj veľa. Applu sa naozaj podarilo udržať hodinky v tajnosti takmer do poslednej chvíle, no nič nie je večné a teraz sa na internete objavili prvé údajné schémy produktu, ktorý Apple zajtra predstaví a z ktorého by mali švajčiarski výrobcovia padnúť na zadok. Únik pochádza od anonymného užívateľa siete Reddit, kde zverejnil sériu CAD renderov produktov z interného dokumentu spoločnosti Quanta Computer, ktorá montuje počítače Mac a MacBooky.

Z fotografií nižšie môžeme usúdiť, že hodinky budú mať štvorcový tvar a teda aj štvorcový displej, zatiaľ čo niektorí výrobcovia ako LG a Motorola už vyrábajú kruhové displeje. Displej iWatch má však byť podľa špekulácií ohnutý, na fotografii ho ale nevidíme. Zdroj však dokázal, že produkt budeme ovládať zrejme naozaj pomocou Siri, keďže obsahuje mikrofón a reproduktor, vďaka čomu zároveň možno umožnia aj volať bez toho, aby užívateľ musel vytiahnuť svoj mobil z vrecka – podobne ako konkurencia.

Autor fotografií tiež k úniku dodáva, že iWatch budú vodotesné do hĺbky asi 20 metrov a nebudú obsahovať žiadne porty ani Lightning konektor. Namiesto neho sa bude k nabíjaniu používať bezdrôtové nabíjanie. Ďalej máme počítať s celodennou výdržou batérie, vďaka čomu má teraz konkurenčný Samsung náskok, keďže jeho hodinky je treba nabíjať každý druhý až tretí deň. Navyše, k dispozícii bude hneď osem modelov, presnejšie štyri farebné verzie v dvoch rôznych veľkostiach. Zo spodnej strany sa tiež nachádza kruhový otvor pre senzory, ktoré budú v kontakte s pokožkou a budú tak môcť získavať dáta pre aplikáciu Health.

iWatch CAD render leak (2)
iWatch CAD render leak (3)
iWatch CAD render leak (4)
iWatch CAD render leak (1)
iWatch CAD render leak (5)
iWatch CAD render leak (6)
iWatch CAD render leak (7)
iWatch CAD render leak (1)
*Zdroj: Reddit; imgur

Dnes nejčtenější

.