Zavřít reklamu

001-marc-newson-theredlistSpoluprácu Jonyho Iva a Marca Newsona na produktoch pre charitatívnu aukciu (RED) môžeme chápať ako predzvesť toho, čo sa udeje v budúcnosti. Svetoznámy dizajnér má byť totiž ďalším veľkým úlovkom spoločnosti Apple za rok 2014 a je možné, že už tento rok sa stane členom dizajnérskeho tímu Apple, pričok sa bude zodpovedať priamo Jonathanovi Ivovi.

Že Apple prejavil záujem o Marca Newsona, môže istým spôsobom súvisieť s iWatch a ambíciami Applu vytvoriť produkt(y) s luxusným dizajnom. Marc Newson je totiž známy práve ako autor dizajnu produktov pre viaceré luxusné značky, napríklad pre Jaeger-LeCoultre. Newson tak má skúsenosť s dizajnovaním hodiniek a aj keď o tom môžeme zatiaľ len špekulovať, je možné, že aj on sa podieľal na dizajne iWatch, z ktorých budú „Švajčiari v p*deli“, ako tvrdí Jony Ive. Na druhú stranu, správa tvrdí, že Newson sa už tento rok podieľal na niekoľkých dizajnoch produktov Apple a to aj napriek tomu, že v ňom ešte nepracoval. No aj keď bude pracovať pre Apple, narozdiel od Jonyho Iva bude naďalej žiť v po Veľkej Británii, odkiaľ bude pravidelne navštevovať Cupertino.

Dvojica top dizajnérov dnešného sveta môže pre Apple predstavovať skutočne gigantický prínos. Obaja dizajnéri sú známi tým, že sú perfekcionisti a kladú dôraz aj na tie najmenšie detaily pri navrhovaní nových produktov. Dvojica si navyše skvelo rozumie a už minulý rok vytvorila ikonický, jedinečný fotoaparát Leica do aukcie (RED) alebo aj stôl vytvorený čisto z hliníku, ktorý tak geniálne pasuje k novodobým produktom Apple. No vzhľadom k tomu, že sa stôl predal za takmer 2 milióny dolárov, myslíme si skôr, že na ňom bude miesto iPhone a iWatch ležať Vertu a Hubloty.

Marc Newson and Jony Ive

*Zdroj: VanityFair

Dnes nejčtenější

.