Zavřít reklamu

Ginger Keyboard logoMožnosť inštalovania nových klávesníc do iOS 8 si obľúbilo viacero vývojárov, ktorí už pred nejakým časom vyvíjali klávesnice pre Android. U nich je preto celkom pochopiteľné, že si chcú svoj úspech zopakovať aj na jablčnej platforme, no k dispozícii bude zjavne aj niekoľko ďalších klávesníc, ktoré nemusia byť verejnosti tak známe ako napríklad Swype. Medzi ne patrí aj nová prídavná klávesnica Ginger Keyboard, ktorej hlavná vlastnosť spočíva v tom, že ako jediná podporuje možnosť upravovania vzhľadu.

Vzhľad klávesnice je možné upraviť v jej nastaveniach, ku ktorému bude možné pristupovať pravdepodobne priamo v nastaveniach systému iOS 8. Klávesnica ako taká ponúkne hneď niekoľko vizualizácií a podľa toho, čo odhalili vývojári, by mala do klávesnice v blízkej budúcnosti pribudnúť aj možnosť zvoliť si na pozadie klávesnice akúkoľvek fotku. Takto upravené klávesnice potom bude možné zdieľať s ostatnými užívateľmi, ktorí si do svojich iOS zariadení stiahnu klávesnicu Ginger Keyboard. Oficiálne sa potom klávesnica dostane do iTunes App Store zhruba týždeň po vydaní iOS 8, ktorý by mal vyjsť 17.9.2014.

Klávesnica však nestavia len na možnosti úpravy dizajnu a aj keď táto možnosť je jej hlavnou vlastnosťou, klávesnica nezabúda ani na také veci ako je kontrola pravopisu alebo schopnosť vyhľadávať preklady, synonymá a definície slov. Nechýba tu nakoniec ani podpora predikcie slov po vzore QuickType, čo je ďalšia funkcia systému iOS 8. Klávesnica bude dostupná zadarmo.

*Zdroj: Ginger

Dnes nejčtenější

.