Zavřít reklamu

samsung_display_4KSamsung dnes na veľtrhu IFA 2014 v Berlíne predstavil zaujímavý telefón. Po boku phabletu so silným menom Galaxy Note 4 totiž odprezentoval smartfón, ktorý už raz ukázal. Konkrétne sa tak stalo presne pred vyše rokom a pol na veľtrhu CES 2013. Vtedy sa jednalo o vôbec prvý funkčný telefón so zakriveným displejom. V tej dobe to bol však len prototyp a Samsung skôr sledoval reakcie užívateľov na nový typ zariadenia. Dnes sa však prototyp zmenil na finálny model. Tento prototyp môžete vidieť na fotke nižšie.

Samsung totiž predstavil Galaxy Note Edge. Že vám toto meno niečo hovorí? Je to viac ako možné. Rovnaké meno totiž niesol aj prototyp, ktorý však za tým dnes predstaveným poriadne zaostáva. Dizajnovo sa však veľké zmeny neudiali. Novinka prichádza s 5,6 palcovým displejom s rozlíšením 2560 x 1600 + 190. Oproti štandardnému Galaxy Note 4 je to dokopy o 350 pixelov viac a to z dôvodu iného pomeru strán, ako aj z dôvodu prítomnosti zakriveného displeja na boku, ktorý slúži ako notifikačná lišta alebo ovládací panel.

Srdcom tohto zariadenia budú rovnaké procesory ako pri jeho tradičnejšom bračekovi. To znamená že v útrobách zariadenia nájdeme procesor Qualcomm Snapdragon 805 alebo Samsung Exynos 5433. Samozrejmosťou pri tomto type zariadenia od Samsungu je stylus S Pen, ktorý prešiel malou evolučnou zmenou a ponúkne viac funkcií ako doterajšie verzie. Na zadnej strane sa ďalej nachádza fotoaparát s rozlíšením 16 Mpx a optickou stabilizáciou obrazu.  Batéria tohto zariadenia sa zastavila na kapacite 3 000 mAh. Do predaja by sa mal dostať koncom tohto roka.

2138338_samsung
Prototyp Galaxy Note Edge z roku 2013:

flexible screen_theAAA_Team_1

Dnes nejčtenější

.