Zavřít reklamu

Software_UpdateMáte málo miesta na disku a používate iTunes na Windows? Teraz si možno poviete, že iTunes a nedostatok miesta so sebou nemusia príliš súvisieť, no predsa len na tom niečo je. Jedným z riešení, ktoré vám môže ušetriť niekoľko GB na vašom pevnom disku, je zmazanie starých záloh iOS zariadení, ktoré ste vykonávali cez iTunes. Tieto zálohy môžu mať pokojne veľkosť nad 5 GB a v prípade, že ich máte hneď niekoľko, vám ich zmazanie môže predsa len ušetriť nejaké to miesto. Samozrejme neodporúčame, aby ste tak učinili bezhlavo, ale len v prípade, keď sami uznáte, že sa jedná o zálohy, ktoré už nemajú žiadnu hodnotu.

Ako zmazať zálohy z iTunes, už vie zrejme každý – Jednoducho zapnete iTunes, otvoríte Nastavenia a v sekcii Zariadenia vymažete tie zálohy, ktoré už nepotrebujete. Lenže tu proces šetrenia miesta nekončí a ako som zistil len pred malou chvíľou, Apple Software Update za sebou v skutočnosti tiež zanecháva neporiadok.

Služba Apple Software Update totiž okrem toho, že kontroluje dostupné aktualizácie a umožní vám ich nainštalovať, v skutočnosti stiahne inštalačné súbory aktualizácií a až po tom, ako sa stiahnu do počítača, ich začne inštalovať na pozadí zo samostatných inštalačných súborov. Na tom by ale nebolo nič neobvyklého, keby Apple Software Update nezabudol po sebe upratať a nenechal inštalačné súbory ukryté v útrobách pevného disku. Pokiaľ používate Windows, potom môžete tieto súbory nájsť v priečinku C:/ProgramData/Apple/Installer Cache a tiež v priečinku C:/ProgramData/Apple Computer/Installer Cache.

V prvom prípade sa do zložky ukladajú inštalačné súbory pre služby ako Apple Mobile Device Support, Apple Application Support či iCloud Control Panel. V druhom prípade už ide o obsiahlejšie aktualizácie QuickTime a iTunes, ktoré, keď ich vyjde niekoľko a nerobíte si v počítači poriadok, môžu zhltnúť tiež nejaké to miesto. Samozrejme, všetko závisí aj od toho, ako dlho máte na svojom počítači nainštalovaný iTunes a ako často robíte poriadok na disku a tak môžu mať zložky veľkosť necelých 500 MB.

Apple Software Update Installer Cache

Dnes nejčtenější

.