Zavřít reklamu

Svet sa netočí len okolo Apple, ale figurujú v ňom aj iné spoločnosti. Medzi nich patrí napríklad Samsung, ktorý bol najväčším dodávateľom komponentov pre iPhone, ale tiež Sharp, ktorý pre zmenu pre Apple dodáva displeje. Spoločnosť Sharp sa ale rozhodla prezentovať svoje nové technológie skutočne nádherným spôsobom a predstavila nový smartfón Sharp Aquos Crystal, ktorý práve stanovil nový trend v tom, ako majú vyzerať minimalistické okraje displeja. Novinka od Sharpu nemá totiž takmer žiadne okraje.

Okraj displeja tvorí totiž už len bočný rámček, ktorý prechádza do zadného krytu telefónu. Displej tvorí prakticky celú hornú časť telefónu a práve preto sa všetky dôležité súčasti, ako je proximity senzor alebo mikrofón, nachádzajú pod displejom, v oblasti, kde by človek očakával Home Button. Sharp má samozrejme všetko poriešené a preto boli senzorové a fyzické tlačidlá nahradené tlačidlami na displeji, ako je to u moderných Androidov bežné. Telefón stavia práve na svojom dizajne, čo sa odrazilo na jeho hardvéri. Telefón totiž ponúka hardvér strednej triedy, kam patrí procesor Snapdragon 400, 1,5 GB RAM a 8 GB úložisko. Displej samotný má uhlopriečku 5 palcov a rozlíšenie 720p HD. Kapacita batérie je stanovená na 2040 mAh, pričom teelfón má hrúbku 1 cm v najhrubšom bode.

Pre tých, ktorí si potrpia aj na výkonnom hardvéri, bude k dispozícii aj Sharp Aquos Crystal X, ktorý je zatiaľ exkluzivitou pre japonského operátora SoftBank. Tento model obsahuje 5.5-palcový Full HD displej, procesor Snapdragon 801, 2 GB RAM a batériu s kapacitou 2 610 mAh.

Sharp Aquos Crystal
Sharp Aquos Crystal
Sharp Aquos Crystal
*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.