Zavřít reklamu

Apple-storeAk by ste náhodou zo svojho vrecka vytiahli 100 miliónov dolárov, potom by ste sa mohli stať majiteľom pozemku, na ktorom leží Apple Store. Práve toľko totiž zaplatila newyorská realitná kancelária Bridgton Realty za pozemok, na ktorom sa v súčasnosti nachádza obchod Apple Store na Third Street Promenade v západnom Los Angeles. To, že spoločnosť zaplatila za pozemok 100 miliónov dolárov, z nej zároveň spravilo držiteľa najdrahšieho pozemku v celej spomínanej oblasti.

Apple má pritom spomínaný pozemok len prenajatý na svoje účely a to do roku 2027, kedy si ho buď prenajme znovu alebo sa presťahuje na inú lokalitu. To je však hudbou ďalekej budúcnosti a rozhodne to nebudeme rozoberať dnes. Na celom predaji pozemku newyorskej agentúre je najzaujímavejšie však to, ako dokázal Apple Store zvýšiť jeho hodnotu. Pri prvom predaji mal pozemok, ktorý vtedy patril obchodu Borders Bookstore, hodnotu 26 miliónov dolárov. V roku 2012 sem potom prišiel Apple a spolu s ním narástla hodnota pozemku na 60 miliónov dolárov, za ktorú si ho kúpili noví majitelia.

Teraz sa majiteľom pozemku stala agentúra Bridgton Realty, ktorá ho už odkúpila za 100 milionov dolárov, čo znamená, že za posledné štyri roky sa hodnota pozemku zvýšila o viac ako 280%. To zároveň vysvetľuje, prečo je obchod považovaný za najhodnotnejší obchod Apple Store v USA. Kým ostatné obchody majú hodnotu približne 4 550 dolárov na štvorcovú stopu, obchod v západnom LA má hodnotu približne 5 700 dolárov na štvorcovú stopu.

apple-store
*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.