Zavřít reklamu

iPhone 6Pokud se bavíme o nejlepším analytikovi na Apple na světě, pak je jméno Ming-Chi Kuo jistě na místě. Bohužel tentokrát nám Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI nepřináší zrovna potěšující informace. Kuo totiž tvrdí, že obě verze iPhone 6, tedy jak 4,7″, tak i 5,5″ verze naberou zpoždění, kvůli výrobním problémům. Problémy mají dodavatelé Applu údajně především s výrobou dotykových panelů, které jsou extrémně tenké. Kuo již dříve uvedl, že problémy s výrobou iPhone 6 odsunou představení většího 5,5″ modelu na začátek roku 2015, ovšem nyní poprvé spekuluje také o odloženém datu představení klasické verze iPhone 6, která by měla obsahovat 4,7″ displej.

Pokud se však iPhone 6 ve standardní verzi, tedy se 4,7″ displejem skutečně opozdí, bude se jednat o několik málo týdnů a telefon bude nejen představen, ale i uveden do prodeje na podzim letošního roku. Kuo se opírá jednak o své zdroje v dodavatelském řetězci společnosti Apple, ale server cultofmac.com taktéž poznamenal, že společnostem, které mají partnerství s Applem, tedy například Foxconnu, Casateku nebo Catcher Technologii klesá hodnota akcií, což je pravděpodobně způsobeno tím, že nestíhají vyrábět dostatek iPhone 6.

Další problém se pak stal o víkendu, kdy výbuch prachu v čínské provincii Ťiang-su v továrně na zpracování hliníku zabil 75 lidí a další stovky zranil. V návaznosti na tragédii státní správa nařídila vyšetřit bezpečnost právě ve všech dílnách, kde se leští kovy, což způsobilo dočasné zastavení výroby ve Foxconnu, tedy další zpoždění výroby hliníkových šasi iPhone 6. Samozřejmě jako vždy musíme dodat, že i když má obvykle Ming-Chi Kuo pravdu, nikde není psáno, že to tak musí být vždy.

iPhone 6 and iPad mini

Dnes nejčtenější

.