Zavřít reklamu

Ducere TechnologiesNáramky, hodinky, trička, hrudní pásy i inteligentní podprsenka, to vše jsme již viděli, ale inteligentní boty přicházejí na světlo světa až nyní. S novinkou se bude snažit na trhu prorazit indická společnost Ducere Technologies, která slibuje doposud nevídané novinky v oblasti inteligentních nositelných zařízení. Samotným produktem jsou buď přímo celé boty a nebo jen inteligentní vložky, které vložíte již do stávající obuvi a připojíte přes Bluetooth LE k vašemu smartphonu. Pomocí speciální aplikace pak zjistíte, kolik kroků jste udělali, jakou vzdálenost urazili a také například počet spálených kalorií.

To vše již však dávno známe, ta pravá legrace totiž začíná až v momentě, kdy si v aplikaci vyberete položku GPS a vyberete cílový bod, ke kterému se chcete dostat. V ten moment totiž můžete dát telefon do kapsy a nemusíte se dívat na jeho displej. Jakmile dojdete na rozcestí, boty sami určí směr, kterým máte jít pomocí vibrací. Jakmile dojdete na křižovatku, zavibruje buď levá bota pokud máte jít do leva a nebo pravá bota v momentě, kdy je správný směr vpravo. Pokud máte pokračovat rovně, pak ucítíte vibrace v obou botách.

Nejzajímavější jsou chytré boty pro zrakově postižené, kterým umožní orientaci z bodu A do bodu B bez toho, aniž by se museli zeptat na cestu. Bohužel doposud není známá cena ani bot, ani vložek a to i přesto, že se oba produkty dostanou do prodeje již začátkem září.

Ducere Technologies
Ducere Technologies
Ducere Technologies

Dnes nejčtenější

.