Zavřít reklamu

Dell XPS12Stagnujúce predaje tabletov si nevšíma len Apple, ale aj najväčšia obchodná sieť v USA, Best Buy. CEO Hubert Joly teraz prišiel s vyhlásením, že predaje tabletov sa začínajú po 4 rokoch od „boomu“ začínajú znižovať, keďže ľudia ich nepokladajú za zariadenie, ktoré by bolo treba meniť každý rok/dva, ale upgradujú až keď majú potrebu kúpiť si novší model. Upgradovací cyklus u tabletov sa tak začína predlžovať a smeruje smerom k notebookom, u ktorých dochádza k upgrade v priemere každých 5-7 rokov.

Navyše, čoraz viac ľudí sa začína obzerať po hybridoch notebooku a tabletu, keďže títo ľudia chcú na svojom tablete využívať napríklad klávesnicu alebo si k nemu chcú pripájať rôzne príslušenstvo, napríklad externé disky. Práve prvá zmieňovaná možnosť je spomínaná aj v súvislosti so spoločnosťou Apple, ktorá síce oficiálne nepredáva klávesnicu k iPadu, zato mnohí výrobcovia klávesníc, ako napríklad ClamCase, naberajú na popularite. iPad sa tak môže „premeniť“ na MacBook a užívatelia môžu písať na fyzickej klávesnici namiesto toho, aby písali na obrazovku.

Tomuto trendu sa už stihlo prispôsobiť viacero konkurentov, vrátane Samsungu, ktorý po boku svojho nového ultra-tenkého Galaxy Tab S začal predávať originálnu klávesnicu. Navyše, k tomuto trendu sa schýlilo množstvo užívateľov, ktorí upgradovali z Windows XP. Práve množstvo tých, ktorí upgradovali z legendárneho a 100% funkčného Windows, si zvolili hybrid notebooku a tabletu, vďaka čomu získali dve zariadenia v jednom – a teda nemajú potrebu kúpiť si tablet.

Dell XPS12*Zdroj: Re/code.net

Dnes nejčtenější

.