Zavřít reklamu

Aperture ExporterKdyž Apple oficiálně oznámil ukončení dalšího vývoje profesionálního software pro úpravu fotografií Aperture, začali zejména profesionální fotografové a lidé pracující v postprodukci pociťovat značnou nervozitu. Poté co se Final Cut Pro X jehož recenzi si můžete přečíst přímo zde, příliš nepovedl, začali profesionálové pracující s fotografiemi vybírat aplikaci, která Aperture nahradí bez toho, aniž by museli spoléhat na Photos od Applu. Jednoznačným řešením u drtivé většiny z nich se pak stává Adobe Lightroom.

Problém je v tom, že uživatelé Aperture mají často knihovny o velikosti několika TB dat a přesunout ručně celou knihovnu z Aperture do Adobe Lightroom je práce, kterou by nechtěl dělat skutečně nikdo. Toho si je dobře vědomý také vývojář Adrian Grah, který přišel s plně automatizovaným řešením. Aplikace nebo chcete-li utilitka Aperture Exporter dokáže přesunout celou vaši knihovnu z Aperture do Adobe Lightroom s tím, že jediné co musíte udělat, je jedno kliknutí myší.

Aperture Exporter je však také možné nastavit a přizpůsobit formát který chcete aby byl exportován nebo také zvolit, co přesně chcete přenášet. Aplikace dokáže vytvořit adresářovou strukturu, dokáže přesunout veškerá hodnocení, komentáře, barevné štítky převede do klíčových slov stejně jako označení. Exportér navíc zachová také celou původní knihovnu, její obsah totiž duplikuje, aby nemohlo dojít k žádné ztrátě dat v případě jakýchkoli problémů. Vývoj aplikace ještě není dokončen a k dispozici je v současné době ke stažení beta verze s označením Aperture Exporter RC1, ovšem vzhledem k tomu, že aplikace soubory nepřenáší, ale vytváří jejich kopie, nehrozí žádné nebezpečí ani při použití beta verze.

Aperture Exporter

Dnes nejčtenější

.