Zavřít reklamu

iPhone 6 koncept logo9to5mac získal od svojich zdrojov nové informácie súvisiace s predstavením iPhone 6 a vydaním operačného systému iOS 8. Obe udalosti sa podľa jeho informácií udejú v septembri/září s tým, že Apple má v pláne predstaviť produkt v polovici septembra. Ako najideálnejší dátum pritom Apple považuje začiatok druhého či tretieho septembrového týždňa, čo pri súčasnej tradícii znamená, že Apple predstaví telefón buď 8. alebo 15. septembra/září a zároveň oznámi dátum vydania operačného systému iOS 8, ktorý je momentálne dostupný len pre vývojárov.

Vplyv na zahájenie konferencie majú podľa zdrojov neistoty súvisiace s výrobou produktu, keďže Apple si chce byť v čase predstavenia produktu istý, že už bude mať dostatok kusov telefónu na to, aby ho mohol predstaviť a aby nemusel oznámiť ďalšie odklady vydania, ako tomu bolo po minulé roky. Momentálne to tiež vyzerá, že na konferencii uvidíme len 4.7-palcový iPhone 6, keďže Apple sa ešte stále nerozhodol, kedy predstaví 5.5-palcový model. Navyše, 4.7-palcový model je v oveľa pokročilejšej fáze výroby aj interného testovania. Ďalší event, ktorý spoločnosť predstaví, sa má konať v októbri/říjnu. Na tomto evente chce Apple predstaviť fitnes náramok, respektíve hodinky iWatch, na ktorých Apple údajne pracuje, a neskôr by sme sa mali dočkať ďalšieho eventu, na ktorom už Apple predstaví OS X Yosemite, nové počítače Mac a nakoniec aj nové iPady. Má sa jednať ale len o update, ktorý prinesie nový hardvér a Touch ID.

Apple tiež bojuje s časom o dokončenie a pripravenie plnej verzie systému iOS 8, ktorý vyjde zrejme pár dní pred vydaním nového telefónu. Spoločnosť ďalej plánuje vydať poslednú, piatu beta verziu iOS 8 už 4. augusta/srpna s tým, že ďalšia testovacia verzia už bude niesť označenie Golden Master a vyjde koncom augusta alebo začiatkom septembra. Rovnako by mal Apple začať pracovať na funkciách, ktoré zakomponuje do iOS 8.1 alebo iOS 9. K novinkám, ktoré by mali byť obsiahnuté v týchto systémoch, patria nové funkcie pre Apple Maps, o ktorých sa špekulovalo už začiatkom roku a tiež plnohodnotný multitasking pre iPad, ktorého kód sa už teraz ukrýva v beta verziách iOS 8. Veci sa mali objaviť pôvodne už v iOS 8, no kvôli odchodu zamestnancov a internej politike došlo k odkladu vydania funkcií.

iPhone 6 concept
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.