Zavřít reklamu

Apple-money-logoOtázky sa pochopiteľne dotkli aj stagnujúcich predajov iPadu, na čo ale odpovedal Tim Cook. Oznámil, že Apple doteraz predal 225 miliónov iPadov, čo je väčšie číslo, než očakával ktokoľvek vrátane Applu samotného. Apple si ešte stále myslí, že je produktová kategória na začiatku existencie, takže je ešte celkom skoro vravieť, že predaje stagnujú. Naopak, iPad má pred sebou veľkú budúcnosť – iPady sú totiž naďalej veľmi populárne a nielen, že 50% zákazníkov sú prvými majiteľmi iPadov, ale až 85% tabletov v školstve tvoria iPady. iPad dominuje zoznam Fortune 500 a až 93% spoločností v Global 500 využíva rovnaké tablety.

O veľa sa má v budúcnosti postarať partnerstvo s IBM, ktoré dokáže odkryť skutočný potenciál iPadov a umožní rozšíriť tablety od Apple do každého priemyselného odvetvia, aké dnes existuje. Spoločnosti majú v pláne vyrobiť aplikácie pre telefóny a pre iPady s tým, že sa má jednať prakticky o priame porty desktopového softvéru, ktorý môže využiť plný potenciál dnešných mobilných technológií. Rovnako má iPad veľkú popularitu v krajinách BRIC, čiže v Brazílii, Rusku, Indii a Číne, ako aj v školstve. V Indii došlo k nárastu popularity o 60%, v Číne pre zmenu o 50%. Na každý predaný Mac pre zmenu pripadá 2,5 iPadov.

V Číne došlo k viacero prekvapení. Spoločnosť očakávala, že predaje produktov budú v Číne silné, no nečakala, že budú až také silné, ako boli. Čína sa totiž postarala až o 26% všetkých tržieb za tretí kvartál fiškálneho roku 2014. Došlo k nárastu predajov iPhonu o 48%, kým pôvodne sa očakával nárast o 24%. Došlo tiež k nárastu predajov Macu o 39% a predajov iPadov, aj keď presné číslo v tomto prípade nie je známe. Veľmi veľký nárast tiež zaznamenal iTunes Software a služby vrátane App Store. Medziročne došlo totiž k nárastu o takmer dvojnásobok.

iPad mini 2 versus 3

Dnes nejčtenější

.