Zavřít reklamu

Cabin MagSafe for iPhoneMagnetická nabíjačka MagSafe, ktorú Apple využíva u svojich MacBookov, sa stala snom viacerých užívateľov iOS zariadení, najmä užívateľov iPadu. Nabíjačka, ktorá sa „prilepí“ k počítaču pomocou magnetu, je totiž navrhnutá tak, aby v prípade nechceného zakopnutia či pohybu nedošlo k zlomeniu koncovky v prípade, že je zrovna prilepená k počítaču. O niečom takom však môžu užívatelia iPhone a iPadu len snívať, keďže konektor Lightning neslúži len na nabíjanie, ale na niekoľko ďalších činností.

Ak ste však skromným užívateľom a využívate Lightning iba na nabíjanie zariadenia, potom by ste možno prítomnosť MagSafe adaptéru brali všetkými desiatimi. Rovnako myslia aj autori projektu Cabin, ktorý nielen, že ponúkne užívateľom možnosť nabíjať iPhone pomocou klonu MagSafe, ale tiež im umožní tento alternatívny MagSafe využiť na uchytenie telefónu k obalu s dodatočnou batériou. Čo ale musíme v prípade autorov projektu Cabin uznať je, že si dali na dizajne svojho produktu skutočne záležať. Mysleli totiž v duchu spoločnosti Apple a tak sú ich produkty obalené v hliníkovom tele. Toto telo je prítomné nielen na koncovkách, ale tiež je z neho tvorený obal a dock, ktorý je dodávaný v sade. Dock, ktorý je súčasťou balenia, funguje na veľmi podobnom princípe ako štandardný dock od Apple, no s tým rozdielom, že na jeho spodku sa nachádza ďalší MagSafe, ktorý pre zmenu nabíja batériu telefónu aj batériu obalu.

Aj tentoraz sa jedná o projekt na Kickstarteri, no hlavnou otázkou úspechu nie je, či sa podarí vyzbierať požadovanú čiastku, ale ako na produkt zareagujú právnici Applu. Už v minulosti totiž spoločnosť Hyper chcela začať ponúkať MagSafe konektory, no právnici Applu ju donútili, aby svoje plány zrušila a namiesto toho ponúkala štandardný adaptér. Ak by však Apple nemal voči projektu žiadne výhrady a dal mu zelenú, potom si budú môcť užívatelia zakúpiť obal už v novembri/listopadu za 80 dolárov s príplatkom 10 dolárov v prípade, že človek žije mimo USA. Autori však už stihli vyzbierať 50 000 dolárov a dokonca sa už blížia k 70 000 dolárom.

Cabin MagSafe for iPhone
Cabin MagSafe for iPhone
Cabin MagSafe for iPhone
Cabin MagSafe for iPhone

 

 

Dnes nejčtenější

.