Zavřít reklamu

iPhone 6Již od druhé generace iPadu se dozvídáme, že se Apple pokusí sjednotit design všech iOS zařízení tak, aby působily jako ucelená řada jednoho produktu, stejné jako tomu bylo například v případě MacBook Pro 13″ a MacBook Pro 15″. Zkrátka Apple jak sám potvrdil usiluje o to, aby iPad i iPhone vypadaly stejně a rozdíl byl pouze ve velikosti displeje. Nyní, když se podíváme na render iPhone 6 a iPadu mini 3. generace, se zdá, že se to Applu konečně podaří. Samozřejmě opět za předpokladu, že iPhone 6 a iPad mini 3. generace stejně jako iPad Air budou skutečně vypadat tak, jak prezentují rendery.

Sjednocení celé řady produktů je nejen estetické, ale také praktické. Všechny produkty se budou držet stejně, budou nabízet velmi podobnou ergonomii a lidé budou zkrátka zvyklí na to, jak vypadají a jak se s nimi pracuje. To sice do jisté míry zabezpečuje již samotné iOS, ovšem design tomuto zážitku ještě přidá. Navíc co si budeme povídat, pokud vedle sebe na stůl postavíte iPad, iPad mini a iPhone ve stejném designu, bude to zkrátka vypadat lépe než nyní. Ostré hrany iPhone 5s jsou navíc pro celou řadu uživatelů poměrně nepříjemné a tak sjednocení designu s iPadem přijde vhod. Apple navíc alespoň podle dosavadních informací vsadí na oblé hrany všech zařízení, díky kterým se zlepší ergonomie při úchopu.

Zatím to tedy vypadá tak, že se v letošním roce poprvé dočkáme sjednocení designu u iPadu Air, iPadu mini a iPhone. Nové produkty které budou již třetí generací iPadů mini, druhou generací iPadu Air a osmou generací iPhone nabídnou jednotný design, tak jak o to Apple již nějaký ten pátek usiluje. Na letošní podzim je tedy opravdu proč se těšit, design iPadu mini 3. generace i iPhone 6 alespoň podle renderu níže od Martina Hajka vypadá skutečně podařeně.

iPad mini and iphone

Dnes nejčtenější

.