Zavřít reklamu

nullKým Fortune pokraćuje vo svojej tradícii a pred každým oznámením finančných výsledkov vyspovedá viac ako 20 analytikov, Business Insider sa zameral na tie najvplyvnejšie spoločnosti na Wall Street. Business Insider vo svojom najnovšom príspevku odhalil, že aj keď predaje iPadu možno nepokoria rekord, naďalej by sme mali očakávať, že Apple prekoná očakávania a oznámi príjmy vo výške 38,4 miliardy amerických dolárov, aj keď pôvodne očakával 36-38 miliárd amerických dolárov za 3. kvartál fiškálneho roku 2014.

Od Apple sa ďalej očakáva, že oznámi hrubú maržu na úrovni 38,1%, čo taktiež predstavuje viac, než Apple pôvodne očakával. Pôvodne sa totiž očakávalo, že Apple oznámi hrubú maržu vo výške 37-38%. Správa by tak bola v súlade s tvrdením, že sa iPhone dočkal medziročného nárastu predajov o 15%, zatiaľ čo predaje iPadu ostanú podobné ako minulý rok. 46 analytikov z Wall Street potom odporúča nakupovať akcie AAPL, kým 4 odporúčajú predať akcie. Zvyšných 13 analytikov neočakáva ani nárast ani pokles hodnoty akcií.

Analytici taktiež očakávajú, že Apple za uplynulý štvrťrok predal 3,53 až 4,3 milióna počítačov Mac, čo by predstavovalo nárast oproti minulému roku o 4,2%. Očakáva sa ale, že predaje počítačov budú rásť aj naďalej, za čo môžu ďakovať predovšetkým halo efektu, za akým stojí iPhone a iPad. Tým, že Apple do dnešného dňa predal viac ako 500 miliónov iPhonov a 200 miliónov iPadov a až 800 miliónov užívateľov si k svojim Apple ID priradilo kreditné karty, má spoločnosť pred sebou obrie množstvo potenciálnych budúcich Mac používateľov.

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.