Zavřít reklamu

apple_usaBiely dom podporuje biznis a prezident Barack Obama najnovšie predstavil nový program finančnej podpory pre malé podniky, známy ako SupplierPay. Ako sa dá vyvodiť z názvu, ide o iniciatívu, ktorá má za cieľ urýchliť čas, za ktorý sú veľké spoločnosti ak Apple či Microsoft schopné vyplatiť svojich dodávateľov a zamedzili tak tomu, aby si museli dodávatelia požičiavať peniaze. List, v ktorom prezident Obama oznámil detaily o programe, podpísalo 26 spoločností, vrátane spoločnosti Apple.

Spoločnosti, ktoré sú zapojené do programu SupplierPay už dnes, sa svojim podpisom zaviazali, že budú vyplácať dodávateľov nanajvýš do 15 dní od vystavenia faktúry za dodané výrobky. V konečnom dôsledku sa teda jedná o akúsi alternatívu programu QuickPay, ktorý funguje už dlhší čas a zabezpečuje, že vládni pracovníci budú vyplácať svojich dodávateľov behom stanoveného časového limitu.

Apple sa medzitým stihol pochváliť, že spoločnosť v roku 2013 zaplatila malým podnikom viac ako 3 miliardy dolárov práve za to, že mu dodávali komponenty v spomínanom roku. Celkovo spoločnosť vyplatila približne 7 000 rôznych dodávateľov, pričom jej krok bol už označený ako súčasť programu SupplierPay. Mimo iného k dodávateľom, ktorých Apple vyplatil minulý rok, patrili napríklad spoločnosti Metal Impact, ktorá vyrába časť komponentov pre Mac Pro. Spoločnosť sa vyjadrila, že práve biznis spoločnosti Apple bol kľúčovým faktorom pre jej finančný úspech a tiež podnietil spoločnosť k tomu, aby nachádzala nové pracovné príležitosti. Ďalším veľmi významným dodávateľom komponentov je spoločnosť GT Advanced Technologies, ktorá je dodávateľom zafírových sklíčok pre iPhone 6.

2013_mac_pro
*Zdroj: WSJ via 9to5mac; TechCrunch

Dnes nejčtenější

.