Zavřít reklamu

Apple energyApple dnes zveřejnil novou zprávu odpovědnosti k životnímu prostředí. Zpráva monitoruje environmentální iniciativu společnosti a dopad výroby na životní prostředí za fiskální rok 2013. Společnost se opět chlubí tím, že dosáhla zmírnění změn klimatu využitím obnovitelných zdrojů energie, používáním ekologičtějších materiálů a zachováním vzácných zdrojů. Apple uvádí, že se mu podařilo snížit uhlíkovou stopu související se spotřebou elektrické energie o 31% od roku 2011 do roku 2013 a to i přesto, že se spotřeba energie společnosti zvýšila o 44%. Společnost také zjistila že meziročně se celková uhlíková stopa snížila o tři procenta.

Všech 145 amerických maloobchodních prodejen Apple Store je napájeno pomocí 100% obnovitelné energie. Apple začal také s programem pro zaměstnance, kteří dojíždí do práce pomocí autobusů poháněných bionaftou. Dopravní dotaci v hodnotě 100$ získá každý, kdo využívá k dopravě autobus poháněný biomasou. Applu se podařilo snížit emise skleníkových plynů díky tomuto kroku o takové množství, které odpovídá 15 000 vozidel. Zpráva také upozorňuje na to, že Apple používá pouze čisté, bezpečné materiály bez škodlivých toxinů a produkty jsou vyráběny za použití menšího množství materiálu. Apple nyní dosáhl celosvětové míry recyklace 85%.

carbonfootprint

Apple zprávu končí se seznamem problémů, které se společnost snaží překonat a upozorňuje, že například spotřeba vody výrazně vzrostla v roce 2013 kvůli pracím na Apple Campus 2, což se však po dokončení stavby opět srovná. Apple také uvádí, že se hodlá zabývat emisemi uhlíku svých výrobních partnerů. Kompletní zprávu společnosti Apple si můžete přečíst přímo zde.

applecampus2

Dnes nejčtenější

.