Zavřít reklamu

Smart thermometherKdyž v loňském roce odstartoval na Kickstarteru projekt Twine, stačilo jeho autorům získat 35 000$, podařilo se jim vysbírat více než půl milionu dolarů. Dvojice vývojářů se nyní vrací a pokusí se uvést prostřednictvím Kickstarteru k životu další projekt, kterým je teploměr určený pro měření teploty potravin během vaření. Teploměr který slouží k měření teploty uvnitř i na povrchu potravin je určen ke grilování nebo pečení a s vašim inteligentním telefonem se spojí pomocí Bluetooth LE nebo Wi-Fi.

Podobných projektů se objevila již celá řada, ovšem všechny spojovala jedna ne zrovna příjemná vlastnost. Musely být totiž propojeny s iOS zařízením prostřednictvím kabelů a ruku na srdce, chcete mít pár centimetrů vedle grilu iPhone? Novinka Range se připojí bezdrátově k iPhone, iPadu nebo iPod touch a zatím co vy jste v pohodlí svého obývacího pokoje, můžete sledovat, jakou teplotu pokrm dosahuje. Teploměr je možné připojit také k zařízením s operačním systémem Android a stejně tak i k inteligentním hodinkám jako jsou Pebble.

Teploměr funguje jeden rok na jednu AA baterii a dokáže měřit teploty od -40°C do +230°C. K dispozici je pro investory připravena řada různých možností jak přispět na vznik projektu a zároveň tím získat také samotné teploměry. Cílem projektu je získat 250 000$ s tím, že v současné době již má téměř 100 000$ a do konce startupu zbývá ještě čtrnáct dní. Pokud se ptáte v čem vlastně tkví onen zázrak digitálního věku a proč vám nestačí běžný teploměr s desetkrát nižší cenou, pak věřte že aplikace určena k teploměru dokáže kreslit grafy na kterých vidíte jak ohřev probíhá, dokáže vás upozornit na správnou teplotu masa podle toho jaký druh masa zrovna připravujete a mnoho dalších věcí, bez kterých se snad v roce 2014 už ani nedokážeme najíst. Objednávat, tedy investovat můžete přímo zde.

Dnes nejčtenější

.