Zavřít reklamu

Apple A9 ikonaServer DigiTimes, ktorý patrí k jedným z najväčších zdrojov špekulácií o nových produktoch Applu, sa opäť ozýva. Magazín s odvolaním na svoje zdroje získal informácie, podľa ktorých by mali nové procesory Apple A9 vyrábať dve spoločnosti – Samsung a GlobalFoundries. Dvojica spoločností, ktorá behom posledných rokov utvorila alianciu,  by mala už budúci rok začať vyrábať procesory pre novú generáciu iPhone a iPadov, ktoré spoločnosť predstaví pravdepodobne na jeseň/podzim roku 2015.

Nové procesory Apple A9 by mali byť vyrábané s pomocou 14-nanometrovej LPE technológie, s tým že časť produkcie by mal vyrábať GlobalFoundries vo svojej fabrike Fab 8 v mestečku Malta v štáte New York. Rovnakú fabriku by však mal k produkcii využívať aj Samsung, s tým že spoločnosť plánuje vyrobiť prvé experimentálne procesory už behom posledného štvrťroku 2014. Potom by mali spoločnosti zahájiť malovýrobu procesorov začiatkom roku 2015 a keď sa zaistí, že je výroba nových čipov bezproblémová, spoločnosti spustia masovú produkciu procesorov, ktoré budú použité v nových iOS zariadeniach. Špekuluje sa však aj o tom, že o výrobu procesorov má záujem aj TSMC, ktoré sa chce pokúsiť zabezpečiť dohodu s Apple o výrobe procesorov do začiatku budúceho roku.

Aby však Apple predišiel prípadným problémom s výrobou, spoločnosť má pripravené eso v rukáve. Zdroje pre DigiTimes odhalili, že Apple zvažuje, že prenechá časť výroby nových procesorov Apple A9 spoločnosti Intel, ktorá je jeho dlhodobým partnerom pri výrobe počítačov Mac, keďže prakticky už všetky počítače od Apple vyrobené po roku 2006 už disponujú procesormi Intel. Ak by sa náhodou stalo, že procesory do budúcich iOS zariadení bude vyrábať Intel, potom by sme sa mohli dočkať ďalšieho významného míľniku v partnerstve dvoch spoločností a zároveň splneniu cieľa spoločnosti Intel. Bývalý CEO spoločnosti Paul Otellini sa pred rokom vyjadril, že ako svoj najväčší neúspech v roli CEO pokladá práve to, že Apple nepoužil jeho procesory. Na druhú stranu čipy od Intelu mali v minulom desaťročí problém s výdržou batérie, vďaka čomu by iPhone v tej dobe nevydržal prezentovaných 10 hodín používania.

Apple A9
*Zdroj: DigiTimes

Dnes nejčtenější

.