Zavřít reklamu

youtubeTím YouTube si pre svojich užívateľov pripravil nové funkcie. Spoločnosť oznámila, že odteraz je možné na YouTube možné nahrávať videá v 48 a 60 fps, vďaka čomu už nie sú videá obmedzené len na štandardných 30, ktoré boli natívne prakticky u všetkých videí, ktoré sa na sieti objavili. Túto možnosť nevyužijú len autori gameplay videí z hier, ale tiež to znamená zvýšenie kvality filmových trailerov, ktoré teraz budú plynulejšie a nebudú sekať. Pravda, je možné že niektorí rozdiel v plynulosti videa nezaznamenajú, no pokiaľ strávite minimálne dve hodiny hraním Battlefieldu 4 na PS4 a následne si pustíte akýkoľvek filmový trailer z YouTube, potom je rozdiel veľmi viditeľný. Hra totiž na najnovšom PlayStatione beží v 60 fps, čo pre ľudí, ktorí sem prechádzajú z PS3, môže behom prvých dní predstavovať problémy s obtiažnosťou hry, obzvlášť v multiplayeri.

Po boku podpory 48 a 60 fps spoločnosť predstavila niekoľko ďalších noviniek. Jednou z najhlavnejších noviniek je funkcia YouTube Creator Studio, čo je funkcia, ktorá užívateľom umožní sledovať štatistiky u svojich videí, spravovať svoje videá a veľa ďalšieho, pričom sa jedná o mobilnú aplikáciu, ktorá je teraz dostupná len na Androide. Verzia pre iOS by mala podľa slov YouTube vyjsť v budúcich týždňoch. Taktiež by sme mali očakávať nový dizajn Creator Studio na desktope, avšak presný dátum uvedenia redesignu nebol oznámený. Tím služby YouTube tiež doplnil svoju audio knižnicu novými skladbami a rôznymi efektami, ktoré je možné vložiť do videí napríklad v prípade, že pôvodné zvukové stopy porušovali autorské práva, čo je u mnohých videí celkom bežnou záležitosťou. Novinkou číslo 3 je funkcia Fan Funding, čo dáva fanúšikom možnosť finančne podporiť youtuberov tým, že im pošlú peňažný bonus. Funkcia je momentálne testovaná na desktope a na smartfónoch s Androidom, pričom v budúcnosti by sa mohla objaviť aj v iOS verzii aplikácie YouTube, ktorú spoločnosť pripravuje.

K ďalším novinkám patrí možnosť Creator Credits, čo umožní autorom videí vkladať do videí mená ostatných youtuberov s tým, že tieto mená odkazujú na ich profily. Užívatelia budú tiež môcť do videí vkladať svoje vlastné titulky, s tým, že tieto titulky budú musieť pravdepodobne schvaľovať jednotliví autori videí, aby sa predišlo rôznym nechceným problémom s prekladom. Do videí by mali v blízkej budúcnosti tiež pribudnúť tzv. Info Cards, čiže akési interaktívne kartičky fungujúce zrejme po vzore Google Now, ktoré budú súvisieť s videami. YouTube tiež uzavrel partnerstvo so SiriusXM, vďaka čomu bude každý týždeň SiriusXM Hits 1 vysielať reláciu „The YouTube 15“, kde sa bude nachádzať 15 najpopulárnejších videí za spomínaný týždeň. Medzi videami pochopiteľne nebude chýbať hudba. Rovnako by mala byť novinkou zlepšená práca s playlistmi, ktoré by teraz mali byť jednoduchšie a inteligentnejšie.

*Zdroj: YouTube Creator Blog

Dnes nejčtenější

.