Zavřít reklamu

YosemiteJason Snell ze server Macworld testuje novou verzi OS X 10.10 Yosemite, která nabízí kromě Flat designu také změnu oken Finderu, které jsou transparentní a zobrazují to, co je za nimi. Okna jsou tak mnohem více v pozadí než kdy dříve a samotný obsah oken vystupuje na popředí.

Jason si nainstaloval novou verzi OS X hned, jak to bylo možné a po téměř dvou týdnech používání říká, že podle něj většina změn v designu OS X nasvědčuje tomu, že je tato verze OS X určena primárně pro Retina displeje. „Najednou mám pocit, že rok 2014 bude rokem, kdy se Retina rozšíří do celé produktové řady Mac. Poté co jsme strávil čas s Yosemite a testoval jej na Retina a Non Retina displejích musím říct, že jsme si ve svém odhadu jistý. Yosemite a jeho nový design je skutečně vytvořen pro Retina displeje. Thin Helvetica Neue nahrazuje dlouho sloužící robustní systémové písmo Lucida Grande a vypadá skvěle právě na Retina displej,“ uvedl Jason.

Apple v současné době nabízí pouze dva přenosné počítače s Retina displejem, jedná se o 13″ a 15″ MacBook Pro Retina. Co se týká stolních počítačů, Apple nenabízí ani displej ani iMac s Retina rozlišením, což je škoda zejména pro uživatele Mac Pro, kteří nemohou využít výkon svého zařízení s originálním Apple displejem. V letošním roce se nejvíce spekuluje o tom, že Apple představí MacBook Air s Retina displejem.

OS X Yosemite Hero

Dnes nejčtenější

.