Zavřít reklamu

downgrade-ios-8 iOS 8. Najnovší softvér od Apple, ktorý ešte nebol ani len oficiálne vydaný, no už dnes môžeme naraziť na návod ako ho dostať z iOS zariadenia preč a nahrať si znovu iOS 7. Je to pochopiteľné, že takéto návody existujú, keďže mnoho ľudí si nainštaluje beta verziu, no následne zistí, že to nie je zatiaľ ono. Beta verzia je totiž bohatá na chyby, buggy a hlavne je určená len pre testovanie vývojárov nie pre plnohodnotné využívanie. Poďme sa teda pozrieť ako sa dá spätne nahrať iOS 7 pokiaľ ste si nainštalovali iOS 8 Beta.

Pozrieme sa na zúbok dvom možnostiam. Prvá z nich je jednoduchý spôsob inštalácie iOS 7. Avšak v prípade, že táto metóda zlyhala musíte sa obrátiť na druhú, ktorá dostatne vaše iOS zariadenie do režimu obnovy zariadnia. ABy vám downgrade fungoval musíte mať nainštalovaný najnovší iTunes, musíte mať pripojenie na internet a samozrejme nemôže chybať Lightning kábel alebo 30-pin kábel pre iPhone 4S, keďže tento krok nejde vykonať cez Bluetooth ani cez WiFi. Taktiež budete musieť vypnúť funkciu Find my iPhone, keďže ak je táto služba zapnutá obnovu neurobíte. Taktiež treba pripomenúť, že ak ste si niečo uložili už na iOS 8 tak v novonainštalovanom iOS 7 táto záloloha už nebude. A teraz môžeme prejisť k samotnému downgrade.

Metóda 1
Táto metóda je jednocduhší spôsob spätného nahrania iOS 7.1.1 do vašeho zariadenia. Najjednoduchší spôsob ako dostať iOS 7 do iOS zariadenia je pomocou IPSWITCH súboru a potom využiť možnosť aktualizácie zariadenia. Jedná sa o rovnaký spôsob akým užívatelia ručne aktualizujú súbory s firmwérom zariadenia.

1. Stiahnite si IPSWITCH súbor s firmwérom iOS 7.1.1 a uložte si ho na viditeľné miesto na ploche

2. Na počítači si spustite iTunes

3. Pripojte iPhone, iPad či iPod s nainštalovaným iOS 8 k počítaču

4. V iTunes prejdite na kartu s názvom zariadenia, na ktorej sa nachádzajú kompletné informácie o vašom iOS zariadení

5. Pre počítače Mac podržte klávesu OPTION, pre počítače s Windows podržte SHIFT a kliknite na možnosť „Aktualizovať“

downgrade-ios-8-with-ipsw

6. Teraz si vyberte IPSW súbor, ktorý ste si stiahli už v kroku 1

select-ios-7-ipsw-file

Uistite sa či je možné overovať aktualizácie a aktualizovať zariadenie stlačením tlačidla „Update“. Celý proces môže chvíľu trvať, preto je potrebné vyzbrojiť sa potrebnou dávkou nervov. Pri taktomto spôsobe aktualizácie sa vám na obrazovke zjaví symbol jablka a vaše zariadenie sa vráti do továrnych nastavení, čiže bude mať len tie aplikácie ako úplne nové zariadenie. Násladne budete môcť urobiť obnovu zo zálohy či už cez iTunes alebo cez iCloud.

Metóda 2
Tento spôsob je určený ako druhý krok pokiaľ sa vám stále nedarí nainštalovanie iOS 7.1.1 pomocou prvého kroku. Celý tento postup je založený na obnove zariadenia v režime zotavovania. Ak je to potrebné tak vaše iOS zariadenia vypnite.

1. Spustite si iTunes a pripojte Lightning kábel k počítaču avšak ešte nie samotné zariadenie.

2. Držte stlačené tlačidlo „Home“ a pripojte zariadenie k počítaču.

3. Držte tlačidlo „Home“ aj naďalej stlačené až pokým sa vám neobjaví okno s upozornením, že bolo nájdené zariadenie v režime zotavovania.

4. Zvoľte možnosť „Obnoviť“ (možnosť „Aktualizovať“ by mala byť v tomto prípade downgrade zašednutá).

iphone-recovery-mode-restore

5. Potvrďte, že chcete obnoviť vaše iOS zariadenie ak sa vás to iTunes spýta.

6. Nechajte proces obnovenia pokračovať až pokým sa vám nenahrá iOS 7.1.1.

Podobne ako Metóda 1 aj tento krok vráti vaše iOS zariadenie do továrnych nastavení. A taktiež si budete môcť vybrať obnovu zálohy či už z iTunes alebo iCloud. Samozrjeme, že ak ste si pred samotným inštalovaním iOS 8 neurobili zálohu iPhone, iPad či iPod tak vám možnosť obnoviť zo zálohy pomocou iTunes či iCloud veľmi nepomôže.

Ak vám zariadenie vyhodilo Cybu inštalácie či Nekompatibilný firmwér využite Metódu 2, čiže obnovu cez režim zotavovania. Ak vám však zariadenie vyhodilu chybu 3194 v iTunes skontrolujte si či Apple nezablokoval alebo nepresmeroval hosts súboru. Je to celkom bežné pokiaľ robíte na svojom zariadení takúto aktualizáciu s predtým Jailbreaknutým zariadením. Důfam, že vám aspoň jedna z týchto medód pomohla k úspešnému downgrade zariadenia.

Dnes nejčtenější

.