Zavřít reklamu

Google fitLen necelé dva týždne po konferencii WWDC a po predstavení revolučného kitu Health Kit Google oznámil, že na svojej konferencii Google I/O predstaví pre Android funkciu Google Fit. Podľa časopisu Forbes bude Google Fit plniť totožnú funkciu ako Health Kit. Takže to by malo znamenať, že bude zoskupovať dáta všetkých Health aplikácií vo vašom smartfóne na jednom mieste.

Google Fit bude zbierať dáta pomocou otvoreného API prostredia, ktoré umožňuje pre aplikácie zdieľanie informácií. Google taktiež oznámil prepojenie tejto aplikácie s inteligentnými hodinkami a oblečením od rôznych výrobcov. Jeden zo zdrojov blízkych Google povedal, že Google Fit umožní vytvoriť nositeľné zariadenie, ktoré bude merať tep, krvný tlak, počet krokov a zároveň bude prepojené s Cloud-based službami a taktiež by sa táto aplikácie mala stať súčasťou ekosystému Google. Forbes ďalej uvádza, že zatiaľ nie je jasné či bude Google Fit súčasťou Androidu ako samostatná aplikácia, alebo bude v predvolených nastaveniach Androidu.

Začiatkom tohto roku Google motivoval výrobcov zariadení, aby sa primárne sústredili na výrobu nositeľných zariadení určených na meranie telesných funkcií. Výsledkom je, že Forbes špekuluje o tom, že sa táto aplikácia stane taktiež súčasťou Android Wear zariadení rovnako, ako aj všetkých ostatných zariadení.

Dnes nejčtenější

.