Zavřít reklamu

Apple-2014Patentová prihláška podaná vo štvrtok spoločnosťou Apple detailne popisuje chytrý Smart Cover pre iPad. Samotný Smart Cover nie je u Apple žiadna novinka, no zdá sa, že tento ponúkne doposiaľ nevidené funkcie. Obsahuje totiž svetelné prvky, ktoré užívateľa upozornia na zmeškanú udalosť, notifikáciu či na nízke percentá batérie.

Apple vo svojom novoprihlásenom patente detailne popisuje zariadenie, ktoré slúži ako ochrana na displej a zároveň aj ako výstražné zariadenie, ktoré svetelným signálom dáva užívateľovi vedieť, že má slabú batériu alebo nejaké upozornenie. Veľmi veľa zákazníkov používa Smart Cover, ktorý slúži ako ochrana pred poškodením displeja, či ako dizajnový doplnok pre ich zariadenia. Podľa patentu je však možno vyčítať, že Apple do svojich nových Smart Coverov zabuduje aj funkciu navyše. Samotný obal využíva nízkonenergetické LED diódy, ktoré nie sú voľným okom viditeľné. Kryt by mal byť podľa informácií pripojený k tabletu pomocou MagSafe adaptéru alebo pomocou elektrických kontaktov, ktoré umožnia ovládať celý kryt. Ako istejšia alternatíva sa nám zdá, že Apple použije druh bezdrôtového napájania.

V inej podobe nového Smart Coveru by mal samotný kryt na určených miestach priesvitné body, cez ktoré by presvital jas samotného displeja. Takáto pasívna konštrukcia by si nevyžadovala žiadne napájanie. Obe alternatívy sú navrhnuté tak, že budú užívateľovi odovzdávať hlásenia v podobe tvarov, symbolov a slov. Zaujímavé je, že tieto upozornenia sa budú môcť objaviť v ktorejkoľvek časti krytu. Napríklad, ak sa udeje niečo dôležité, ako že vám príde iMessage, zmeškáte hovor FaceTime alebo vám príde mail, tak sa vám tieto upozornenia zobrazia vo vrchnej časti obalu. Menej významné hlásenia, ako hry a podobné, sa vám budú zobrazovať v nižších častiach obalu. Uvidíme, či sa tejto technológie dočkáme s predstavením nového iPadu alebo niekedy v blízkej budúcnosti.

9566-1344-140612-Smart_Cover-4-l

Dnes nejčtenější

.