Zavřít reklamu

Vyzerá to tak, že prispôsobovanie bude najväčšou doménou nového iOS. Apple pravdepodobne vsádza na možnosť individualizácie iOS zariadení presne tak, ako si to užívateľ predstavuje. Dalo by sa povedať, že čerstvo predstavený iOS 8 bude najotvorenejším mobilným systémom od Apple od uvedenia pôvodného iPhone.

V prvej beta verzii nového iOS, ktorá bola vydaná pre vývojárov tento týždeň, nájdeme veľa možností ako si prispôsobiť iOS podľa vlastnej potreby. Vzťahuje sa to hlavne na Notifikačné Centrum systému, ktoré budeme môcť upravovať jednoduchým vypínaním a zapínaním vecí, ktoré chceme, aby sa v ňom nachádzali. Na výber bude z možností ako sú Dnes, Dopravná situácia, Kalendár, Pripomienky, Akcie, Zhrnutie zajtrajšku. Užívatelia si ďalej budú môcť meniť poradie Kalendáru, Pripomienok a Akcií podľa vlastnej potreby, zatiaľ čo prvé dve možnosti budú vždy Dnes a Dopravná situácia a posledná možnosť bude Zhrnutie zajtrajšku. Samozrejme sa môže stať, že aplikácie tretích strán môžu prísť s vlastnými notifikáciami a widgetmi a vtedy sa vám budú zobrazovať podobne ako Kalendár, Akcie či Pripomienky. Čiže ich poradie sa bude môcť ľubovoľne meniť rovnako ako aj to či ich chcete mať v Notifikačnom Centre alebo nie.

9452-1189-ios8-140604-1-l (1)

Prispôsobenie sa vzťahuje aj na ďalšie ovládacie prvky, ktoré sa nachádzajú v možnosti úpravy Notifikačného centra, ktoré umožňuje užívateľom usporiadať úlohy ako je kopírovanie, prezentácia, AirPlay, priradiť  nejakú informáciu ku kontaktu, použiť ako tapetu alebo možnosti pre tlač .

Dnes nejčtenější

.